Principală  —  Ştiri   —   Echipa PDM de la Edineț…

Echipa PDM de la Edineț îi cere lui Oleg Sârbu să-și depună mandatul de deputat, după ce a aderat la Pro-Moldova. Reacția parlamentarului

Pavel Filip/facebook

Organizația teritorială de la Edineț a Partidului Democrat din Moldova (PDM) îi cere deputatului Oleg Sârbu, care recent și-a anunțat plecarea din PDM și aderarea la grupul Pro-Moldova, să-și retragă mandatul de parlamentar.

Echipa PDM de la Edineț au aprobat o declarație în acest sens marți, 12 mai, anunță liderul democraților, Pavel Filip, printr-o postare pe Facebook.

,,Declarația a fost aprobată în unanimitate de cei prezenți astăzi la întâlnirea pe care am avut-o cu colegii noștri. În ciuda tunurilor îndreptate spre noi, partidul a rezistat până acum și rezistă în continuare pentru că are oameni extraordinari, oameni buni, oameni cărora le pasă de țară. Astfel de oameni are organizația noastră din Edineț”, susține Filip.

Pe de altă parte, deputatul Oleg Sârbu susține că acea ședință la care a fost prezent Pavel Filip nu a fost deliberativă, iar declarația a fost aprobată fără numărul necesar de voturi.

,,Eu consider că ieri a fost făcută o farsă. Voturile nu au fost numărate corect, nu s-a spus cine a votat împotrivă sau cine s-a abținut. La ședință au fost în jur de 30 de persoane, dar echipa e cu mult mai mare. Ședința nu a fost deliberativă. Au fost câțiva consilieri, primari. După pandemie trebuia de făcut acest lucru și atunci se vedea clar cine este pentru și cine este împotrivă. Timpul va arăta că lucrurile nu stau așa cum s-au expus. Sunt ferm convins că în echipa Pro-Moldova vor adera multe persoane, și tineri și oameni în etate, în general cetățenii. Votul uninominal a arătat că am susținere și sper că și în viitor o să o am”, a declarat pentru Ziarul de Gardă Oleg Sârbu.

Parlamentarul a comentat și decizia de a adera la grupul Pro-Moldova. Astfel, Sârbu îți motivează acest pas prin faptul că ,,a fost necesară o schimbare”.

,,La sigur că nu regret că am aderat la Pro-Moldova. Este o decizie asumată. Îmi pare rău că se vorbește despre unele lucruri și se scot la iveală niște aberații de către unii foști colegi. Eu doar nu-mi permit să vorbesc despre ce aud la ,,piață”. Aceasta nu este demn pentru colegi care au ocupat funcții în stat. Eu la fel aud multe pe coloare, dar nu-mi permite bunul simț să vorbesc. Dar dacă o să fie într-un așa mod atacat, va trebuie să le răspund cu aceeași monedă, dar nu-mi doresc să ajung la acest lucru”, ne-a mai comunicat Sârbu.

Pe data de 8 mai, încă patru deputați au părăsit rândurile PDM. Este vorba despre Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc, Elena Bacalu și Oleg Sârbu. În cele din urmă, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc au anunțat luni, 11 mai, că aderă la fracțiunea Partidului Șor, iar Oleg Sârbu la Pro-Moldova.