Dodon în UE: întâi la munte, apoi – la discuții cu diaspora

Astăzi, 7 martie, ora 19.00, la Padova, Italia, ( 20.00 – ora Moldovei) președintele Igor Dodon are o întâlnire cu reprezentanții diasporei. Dodon se află în Italia într-o vizită privată începând cu joi, 3 martie.

La 3 martie șeful statului anunța că pleacă într-o vizită privată în Italia. În aceeași zi, acesta a luat masa la restaurantul „Ymeletrob” din stațiunea montană Breuil-Cervinia. Localitatea se află la altitudinea de 2000 de metri deasupra nivelului mării și este recunoscută drept o stațiune de lux, fiind un defileu alpin între Italia și Elveția.

Igor Dodon s-a fotografiat cu un tânăr din R. Moldova care lucrează în unul dintre restaurantele stațiunii Cervinia, Daniel Capcelea. Tânărul a declarat pentru Ziarul de Gardă că Igor Dodon a servit masa împreună cu soția, un bodyguard și o familie cu copii. Susține că președintele s-a comportat simplu și corect. Cunoscând nemulțumirea președintelui Dodon față Uniunea Europeană, l-am întrebat pe Daniel dacă acesta și-a manifestat prin ceva dezgustul față de această stațiune alpină. „Nu poate fi vorba de dezgust când te afli într-un loc atât de frumos!”, a spus Daniel.

Familia lui Daniel s-a stabilit acum 15 ani în Italia și toți membrii muncesc mult ca să își asigure un trai decent. Totuși, el consideră că moldovenii aflați în străinătate nu se simt pe deplin integrați: „Avem de toate, dar suntem străini. E logic că te atrage mereu la radăcini. Vrem un viitor la noi acasă!”, a spus Daniel Capcelea pentru ZdG. El a remarcat că liderii politici din R.Moldova ar purta o vină pentru migrația masivă a forței de muncă. „Familia mea lucrează peste hotare din cauza președinților care nu au condus Republica Moldova până acum, dar au furat-o!”.

Astăzi, 7 martie, președintele Igor Dodon se va întâlni cu reprezentanții diasporei la Padova, în hotelul „Crowne Plaza”, sala mare, etajul 1.

Sursa foto:  pagina de Facebook Daniel Capcelea


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *