Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Ghenadie Pavliuc, vicepreședintele Judecătoriei…

DOC Ghenadie Pavliuc, vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana a depus o plângere la Procuratura Generală și CSM pe acțiunile unor procurori PCCOCS

Judecătroul Ghenadie Pavliuc, vicepreședintele Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, vizat într-o procedură penală inițiată de Procuratura Anticorupție, a depus o plângere la Procuratura Generală și la CSM în care vorbește despre mai multe acțiuni efectuate de procurori iererhic inferiori din cadrul PCCOCS care pun în pericol independența judecătorească.

Pavliuc descrie în document modul cum procurorii au acționat în cadrul unor dosare și care utilizând „tertipuri defectuoase” în frauda statutului de judecător, ar fi persecutat judecători de instrucție care ar fi dezamăgit procurorii și în adresa cărora au efectuat anumite acțiuni de procedură penală.

Vedeți mai jos despre ce este vorba.

Ghenadie Pavliuc a depus o Plânger și Notă la PG-CSM by Ziarul de Gardă on Scribd

Procurora Maria Vieru a declarat că până la această oră, Procuratura Generală nu a receptionat o asemenea sesizare și nu poate comenta conținutul acesteia.

La 25 august, Procurorii Anticorupție au mers la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău, deoarece au început o urmărire penală privind faptele admise în exercițiul funcției de către vicepreședintele instanței, Ghenadie Pavliuc.

Informația se conține într-un document obținut de ZdG, pe care Ruslan Popov, adjunctul procurorului general, l-a adresat președintelui Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu.

Ghenadie Pavliuc declara atunci pentru Ziarul de Gardă că acțiunilor procurorilor sunt „o metodă ca urmare a comunicatului magistraților în urma briefingului procurorului general, în scopul de a obține soluții corespunzătoare”.