Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Congresul american a votat în…

Congresul american a votat în primă lectură interzicerea puștilor de asalt

Sursa: Profimedia Images

Camera Reprezentanților SUA a adoptat vineri o legislație care interzice puștile de asalt folosite în împușcături în masă, trimițând-o la Senat, informează Reuters.

Printr-un vot majoritar de 217 voturi pentru și 213 împotrivă, democrații au câștigat aprobarea măsurii pe fondul nemulțumirilor cetățenilor americani pentru crimele în masă în care puștile cu foc rapid AR-15 au fost folosite pentru a ucide și răni școlari și adulți.

„Sunt mai ușor de obținut pentru un adolescent decât să cumpere o bere”, a spus reprezentantul democrat Lloyd Doggett în timpul dezbaterii. „Ne-am transformat bisericile, școlile, centrele noastre comerciale, locurile noastre de divertisment, aproape orice loc într-un câmp de luptă, cu un masacru după altul”, a adăugat el.

Interdicția federală asupra armei a fost impusă pentru prima dată în 1994 și a expirat în 2004. Interdicția a dus la o scădere semnificativă a împușcăturilor în masă, potrivit unui studiu din 2021 al Școlii de Medicină Feinberg de la Universitatea Northwestern.