Principală  —  IMPORTANTE   —   Conducerea de vârf a țării…

Conducerea de vârf a țării nu s-a întrunit în tradiționala ședință de luni. Președinția: „Șeful statului și-a luat câteva zile libere”

Tradiționala ședință organizată în fiecare zi luni în formatul șeful statului, Igor Dodon, prim-ministrul Ion Chicu și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, nu a avut loc astăzi, 17 august.

Șefa serviciului de presă a Președinției, Carmena Sterpu, a declarat pentru Ziarul de Gardă că motivul pentru care conducerea de vârf a țării nu s-a întrunit astăzi a fost că „șeful statului și-a luat câteva zile libere”, fără a menționa dacă Igor Dodon s-a alăturat vacanței familiei acestuia care a plecat recent la mare în Turcia sau a ales o altă destinație.

Tot în această dimineață, potrivit unui comunicat al Parlamentului, speakera Zinaida Greceanîi va participa la cel de-al 13-lea Summit al femeilor Președinți de Parlament din țările membre ale Uniunii Interparlamentare (UIP). Summit-ul este organizat de UIP în colaborare cu Parlamentul Austriei și Organizația Națiunilor Unite și se desfășoară, pe 17-18 august, în regim de teleconferință.