Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Precizările Ambasadei României la Chișinău…

Precizările Ambasadei României la Chișinău după ce primarul de Bălți le-a oferit medicilor veniți din România câte o mie de dolari. Reacția lui Usatîi

Ambasada României în R. Moldova anunță că medicii din România, veniți în R. Moldova într-o misiune umanitară au returnat banii primiți de la Renato Usatîi, primarul orașului Bălți.

„Ambasada României în Republica Moldova informează că în contextul misiunii în Republica Moldova a echipei medicale din România pentru combaterea pandemiei de COVID-19, personalul medical român repartizați la Bălți a fost primit la 30 aprilie a.c. și de primarul orașului Renato Usatîi care le-a oferit câte un cadou drept mulțumire. Printre materialele oferite cadou au fost identificate, ulterior întâlnirii menționate,  unele sume de bani. Aceste sume au fost returnate integral la 1 mai 2020 în prezența presei locale”, se menționează într-un comunicat al Amabasadei.

Ambasada reiterează faptul că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una strict umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia.

Joi, Usatîi i-a primit pe medicii români care vor munci în următoarele două săptămâni la Bălți și Chișinău

La rândul său, Renato Usatîi a precizat că a luat act de returnarea banilor.

Le-am oferit medicilor români ajunși ieri la Bălți câte o mie de dolari în semn de recunoștință pentru gestul lor nobil, dar și pentru că faptul că tot în acest fel am decis să susțin cadrele medicale de la Spitalul Clinic Bălți, care tratează pacienți infectați cu noul coronavirus. Într-un comunicat de presă, Ambasada României în Republica Moldova menționează că misiunea personalului medical român în Republica Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19 este una umanitară, România suportând integral costurile legate de desfășurarea acesteia. Am luat act de returnarea banilor care vor fi transferați imediat în contul Primăriei municipiului Bălți, deschis special pentru donațiile îndreptate în lupta cu COVID-19”, precizează Usatîi.