Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Echipa Laolaltă te invită la…

Echipa Laolaltă te invită la Marșul de noapte „LAOLALTĂ mai în siguranță”

Laolaltă

Cartiere întunecate, alei neiluminate – cu toții am simțit la un moment dat că nesiguranța ne însoțește în călătoriile noastre nocturne. La nivel mondial, statisticile arată că femeile și fetele se simt cel mai des în pericol, atunci când merg pe stradă, în special noaptea. Astfel, aproximativ 75% dintre femei au fost supuse unei hărțuiri stradale, iar circa 40% dintre acestea se tem să meargă singure în spațiile publice.

Potrivit informațiilor prezentate în cadrul conferinței „Protecția drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în procesul asigurării ordinii și securității publice”, hărțuirea stradală este apreciată ca fiind o problemă actuală, deosebit de importantă, pentru majoritatea statelor, inclusiv pentru R. Moldova. Pentru a sensibiliza autoritățile și societatea la acest subiect, echipa Laolaltă te invită la Marșul de noapte „LAOLALTĂ mai în siguranță”.

Prin acest marș ne dorim să atragem atenția asupra acestei probleme, să evidențiem străzile neiluminate și/sau iluminatul stradal nefuncțional și să subliniem importanța creării unor spații publice sigure pentru toți membrii și membrele comunității.

Detalii despre eveniment:

● Data și ora: 29 noiembrie 2023, 18:00-19:30

● Punct de plecare: Centrul Comunitar 151, str. 31 August 1989 nr. 151

● Traseu: De la Centrul Comunitar 151 la Primăria Chișinău

Cum te poți implica?

Te invităm să te alături Marșului de noapte și să participi Laolaltă, purtând o vestă reflectorizantă și pancarte cu mesaje de sensibilizare, Totodată, vină și pe 28 noiembrie la Centrul Comunitar 151, unde vom avea un atelier de creare a pancartelor și personalizarea vestelor reflectorizante.

Pentru a te înscrie la evenimentul din 28/11, completează formularul de aici.