Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Campania electorală a intrat pe…

Campania electorală a intrat pe ultima sută de metri. Astăzi este ultima zi în care concurenții electorali la funcția de președinte mai pot face agitație

Comisia electorală Centrală atenționează că astăzi, 30 octombrie curent, este ultima zi în care concurenții electorali la funcția de Președinte al Republicii Moldova, mai pot face agitație electorală.

Potrivit CEC, legislația electorală prevede că agitația electorală este strict interzisă în ziua alegerilor și cea precedentă ei. În aceste zile nu este permisă nici apariția candidaților în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Interdicția respectivă nu se referă la informațiile deja plasate pe internet și pe afișele expuse anterior.

De asemenea, concurenții electorali nu pot efectua virări din contul cu mențiunea „Fond electoral”.

Totodată, CEC atenționează că, continuarea agitației electorale în zilele menționate de către mass-media, concurenți electorali și cetățeni constituie contravenție administrativă și se sancționează cu amendă între 750 și 1500 lei pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice cu amendă între 1750 și 2500 lei.

Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie 2020. În cursă sunt înregistrați opt concurenți electorali, dintre care șapte desemnați de formațiuni politice și actualul președinte al țării, în calitate de candidat independent. Pentru a fi declarat valabil, la scrutin trebuie să participe cel puțin 1/3 din numărul alegătorilor înscriși în listele electorale.