Principală  —  IMPORTANTE   —   „Atac la adresa familiei, interese…

„Atac la adresa familiei, interese ascunse, jocuri politice și adevărul despre dosarul fabricat”. Prima reacție a fiicei deputatei Cazacu privind dosarul penal în care este vizată

Inspectorul vamal Diana Cazacu, vizată în dosarul privind corupția de la vamă și fiica fostei deputate PAS Victoria Cazacu, va susține marți, 9 aprilie, un briefing de presă cu tema: „Atac la adresa familiei, interese ascunse, jocuri politice și adevărul despre dosarul fabricat”.

În dimineața zilei de luni, 1 aprilie, ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au efectuat 16 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă şi corupere activă. Au fost reținuți trei inspectori vamali pentru 72 de ore, iar alți patru urmau a fi  cercetați în stare de libertate, potrivit unui comunicat emis de CNA. Printre cei patru inspectori vamali cercetați în libertate se numără și Diana Cazacu, fiica deputatei Victoria Cazacu, ajunsă în Legislativ pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). După izbucnirea scandalului, Victoria Cazacu a fost exclusă din partid, iar formațiunea i-a cerut să-și depună mandatul de deputată.

Diana Cazacu, fiica deputatei Victoria Cazacu, vizată în dosarul privind corupția de la vamă, a lucrat anterior la Serviciul de Informații și Securitate (SIS). Conform unor informații în posesia cărora a intrat Ziarul de Gardă, Diana Cazacu a activat în cadrul SIS până în 2022. Ea ar fi plecat din instituție după ce a depus o plângere pe numele unui șef de direcție pentru hărțuire sexuală.

Fiica deputatei Cazacu, investigată în dosarul corupției de la vamă, fostă angajată la SIS. A plecat din instituție după ce a depus o plângere pentru hărțuire sexuală din partea unui coleg