Agenții economici care au majorat exagerat prețurile la electrocasnice, amendați cu 5,3 milioane lei

Astăzi, Consiliul Concurenței a sancționat 4 agenți economici pe cazul ce vizează majorarea exagerată și concomitentă a prețurilor la produsele electrocasnice.
Aceste întreprinderi au refuzat să ofere o justificare concretă pentru decizia de a scumpi concomitent produsele electrocasnice pe care le comercializează.
Amenda în valoare totală de 5,3 milioane lei (circa 251 559 euro) urmează să fie achitată de către ”Maxiteh-ST” S.R.L., Î.C.S. ”Rolling International” S.R.L., Î.C.S. ”BM Tehnotrade” S.R.L. și Î.C.S. ”AV Electronic” S.R.L. timp de 60 zile în bugetul de stat.
Întrebați de ZdG dacă insituția în cauză este abilitată cu dreptul de a influența, în astfel de cazuri, diminuarea prețurilor, reprezentanți ai Consiliului Concurenței ne-au declarat că acest consiliu poate interveni doar în cazul unor situații de abuz de poziție dominantă sau de înțelegeri de cartel. Reglementarea prețurilor nu ține de competența Consiliului Concurenței.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *