Principală  —  IMPORTANTE   —   A fost dat start Săptămânii…

A fost dat start Săptămânii Educației: „Moldova pentru Educație”. Reprezentații companiilor Microsoft și Google, așteptați la Chișinău

Ministerul Educației anunță că în perioada 22 – 28 aprilie, în R. Moldova se va desfășura săptămâna Educației, cu genericul „Moldova pentru Educație”.  Șapte zile în care vor fi abordate cele mai importante inițiative în educație și vor fi discutate problemele cu care se confruntă sistemul. Profesorii, părinții, elevii, studenții și reprezentanții sectorului public și privat sunt invitați să participe și să se implice în dezbateri.

Despre lansarea săptămânii Educației a anunțat ministrul Educației, Dan Perciun.

„După cum arată rezultatele publicate de PISA în 2023, avem 50% din elevi care nu ating un nivel minim de competență. Ne confruntăm cu un deficit de 7000 de cadre didactice”, a spus Perciun la începutul conferinței de presă.

„Astfel, în prima zi de lansare, vom avea 11 companii din rândul celor mai mari companii din R. Moldova, care au promis, au făcut un angajament în acest an, de a veni cu sume între un – două milioane de lei fiecare, deci peste 14 milioane de lei, care urmează a fi investiți în rețeaua școlilor model, lucru pe care vrem să-l celebrăm, să-l arătăm ca exemplu”, a anunțat Perciun.

„În a doua parte a zilei ne vom bucura de prezența unor companii internaționale la Chișinău – vine Microsoft, Google. Vom discuta despre inteligența artificială. A doua zi va fi o zi dedicată resurselor umane. În a treia zi vom discuta despre dezvoltarea curriculumului din R. Moldova”, mai susține ministrul Educației.

Programul Săptămânii Educației poate fi consultat aici.

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației și Cercetării, sub patronajul Președintei R. Moldova, Maia Sandu, cu sprijinul Uniunii Europene și partenerilor de dezvoltare: USAID, Suedia, Marea Britanie, PNUD, UNICEF, UNFPA și Banca Mondială.