Guvern nou cu nume vechi

Natalia Gherman vine în fruntea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Anatol Șalaru  a fost înlocuit la Transporturi cu democratul Vasile Botnari, iar Boris Focșa la Cultură, cu Monica Babuc, fosta consilieră a lui Vlad Plahotniuc. De asemenea, în locul lui Octavia Țîcu, la tineret şi sport, va activa Octavian Bodișteanu, fostul său subaltern.

Iată lista viitorului Cabinet de Miniștri:

Iurie Leancă – prim-ministrul Republicii Moldova
Veaceslav Negruța – ministrul Finanțelor
Oleg Efrim – ministrul Justiției
Dorin Recean – ministrul Afacerilor Interne
Vasile Bumacov – ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare
Maia Sandu – ministrul Educației
Andrei Usatîi – ministrul Sănătății
Natalia Gherman – ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene
Eugen Carpov – vicepremier pe reintegrare
Valeriu Lazăr – ministrul Economiei
Marcel Răducan – ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor
Vasile Botnari – ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor
Monica Babuc – ministrul Culturii
Pavel Filip – ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor
Valentina Buliga – ministrul Muncii, Protecției Sociale și Familiei
Gheorghe Șalaru – ministrul Mediului
Vitalie Marinuța – ministrul Apărării
Octavian Bodișteanu – ministrul Tineretului și Sportului
Tatiana Potîng – vicepremier pe probleme sociale


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

5 comentarii

 1. victor

  PDM a schibat pe Focsa, care avea dosar, de ce PLDM nu i-a schimbat ? Pentru ca la ei Usatii si Negruta stau frumusel cu dosare, dar paremse ca si recean are incalcari de lege.

 2. Mery,-adevrul pur si nimic mai mult!

  Da! Oameni ca Octavian Tacu nu au susținere printre mafioti. Asa cum Ion Ungureanu nu a mai avut loc in guvernul lui Sangheluta- michiduta,- hot, tradator si primul gropar al RM . Sangheli a fost primul care a început inglodarea si afundarea Moldovei in datarii externe imense! Si care singur a decis si a luat miliardul si jumate, credit cu o dobânda extrem de mare, pe care le plătește poporul, saracii.
  Apoi , după el , aproape toți ceilalți guvernanti, pana la marea majoritate din cei de azi,- carcotasi cu interese mescine palmei de pământ, pe care o fura, o pustiesc, distrug tara si poporul!
  Ion Ungureanu este acuma un om uitat, Sangheli un criminal ratat, după care plânge puscaria. Dacă s-ar începe de la el a spune lucrurilor pe nume si a face ordine s-ar ajunge si la cei de azi, MAFIOTI , HOTI, TRĂDATORII si VANZATORI DE NEAM SI TARA!

 3. Ion

  Defapt va fi un Guvern nou cu idei si solutionari noi , ceea ce va fi mai presus ca toate este democratia si inteligenta promovata de PDM in ceea ce priveste celelalte fractiuni au multe de invatat.

 4. Magda

  Sunt in total dezacord cu titlul.Era corect: Guvern vechi cu denumirea “noua”.Jos guvernarea veche! Alegeri anticipate.Vrem europa s-o avem acasa,nu sa ne alimentati cu prostiile voastre.

 5. De ce, de ce ?

  Poate ajunge cu ministrii “prin iredtate”???
  Ce cauta fiica lui Snegur in “democraticul” Guvern ??? O persoana dubioasa, cu un chirlig rusesc adinc in find, prinsa in flagrant cu contrabanda valutara la rusi. Oare nui clar gradul acesea de “indeendenta? SINTEM PROSTI. SI PUNCTM !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *