Principală  —  Interviuri   —   VIDEO/ „Mă consider român. Vreau…

VIDEO „Mă consider român. Vreau să fiu parte din UE”. Maxim Potîrniche, despre fotbal, alimentație sănătoasă și activism social-politic, la Podcast ZdCe

Invitatul Podcast ZdCe este Maxim Potîrniche fotbalist, fundașul echipei Petrocub Hîncești, care a devenit recent noua campioană a Republicii Moldova la fotbal.

În ultimele luni, Maxim nu s-a remarcat doar pe teren, ci și în mediul online, unde a creat o comunitate care dorește să adopte un stil de viață sănătos și să se alimenteze echilibrat.

Un lucru pe care mă străduiesc astăzi să le transmit și tinerilor speranțe sau tinerilor fotbaliști este să nu facă aceleași greșeli pe care le-am făcut eu, pentru că am pierdut, pot zice, 10 ani într-o luptă de a afla cum, de fapt, se alimentează fotbaliștii profesioniști”, a subliniat fotbalistul.

Maxim nu este doar un fotbalist preocupat de alimentație sănătoasă, ci și un tânăr activ care a expus anterior corupția din fotbalul moldovenesc. În 2021, el a publicat o adresare către președintele Federației Moldovenești de Fotbal, în care susținea că Divizia Națională (acum Super Liga) „este plină de oportuniști, profitori și paraziți ai fotbalului” și că se trucau rezultatele unor meciuri, astfel încât se cunoșteau dinainte.

S-a întâmplat că unele campionate nu erau câștigate doar în teren. Erau jocuri de culise, erau anumite înțelegeri. Asta din percepția mea”, a spus Maxim Potîrniche la Podcast ZdCe și a oferit detalii despre ce a urmat după aceste declarații.

Tot el a venit, în 2020, cu un mesaj prin care-și declara deschis susținerea pentru Maia Sandu care candida atunci la funcția de președinte al R. Moldova. „Da, aș mai filma”, a răspuns fotbalistul la întrebarea dacă ar susține-o în continuare pe actuala președintă și ar mai înregistra un astfel de mesaj.

El mai spus la Podcast ZdCe că este un susținător al integrării europene a R. Moldova și că la recensământ s-a declarat român.

Mă consider, mă declar român. Limba moldovenească există doar în capul oamenilor care au fost călcați de propaganda asta rusească”, a punctat Maxim Potîrniche.