Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „Avalanșa de falsuri este…

VIDEO „Avalanșa de falsuri este în creștere”. Petru Macovei, directorul Asociației Presei Independente, la Podcast ZdCe

Avalanșa de falsuri este în creștere și noi estimăm că în anul 2024 și 2025 va fi o creștere, pentru că sunt ani electorali, cu miză foarte mare. Federația Rusă nu va renunța la încercările sale de a menține Moldova în zona sa de influență și de a schimba guvernarea pro-europeană din țara noastră. Are mai multe mize, așa cum Șor a avut mai mulți candidați. În afară de candidatul de bază, au fost și candidații B,C, E și D. Așa și Federația Rusă are mai multe entități, delicat vorbind, care sunt pregătite pentru a încerca să dinamiteze situația din țara noastră.

Mai ales că, odată cu decizia Consiliului European începerea negocierilor, lucrurile au devenit mult mai clare și mai tranșante. Prin asta se și explică o ușoară stare de șoc a anti-europenilor, după anunțul Consiliului European”, a atras atenția Petru Macovei, directorul Asociația Presei Independente, invitat la Podcast ZdCe.

De asemenea, el s-a referit la activitatea pe care ar urma s-o desfășoare Centrul de Comunicare strategică și combatere a dezinformării, instituit recent, precum și la închiderea mai multor site-uri și suspendarea difuzării mai multor posturi de televiziune.

Petru Macovei a vorbit și despre situația ziarelor din R. Moldova, care s-au pomenit, la sfârșitul acestui an, cu majorarea bruscă și semnificativă a tarifelor de distribuție aplicate de Întreprinderea Poșta Moldovei.

La scurt timp a intervenit această majorare de peste 340 de procente, ceea ce înseamnă, de fapt, o sentință de condamnare la moarte, figurat vorbind, pentru multe redacții”, a subliniat directorul API. El explicat, totodată, mecanismul de compensare ce ar urma să fie oferit din bani publici, prin intermediul asociației pe care o conduce – API.