Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputații PSRM spun că nu…

Deputații PSRM spun că nu vor vota pentru Guvernul Grosu: „Va obține zero voturi”. Propunerea făcută de Dodon

Foto-simbol

Deputații socialiști susțin că nu vor vota pentru Guvernul Grosu. Anunțul PSRM vine cu doar câteva minute înainte de ședința Parlamentului de joi dimineață, 25 martie, în cadrul căreia premierul desemnat, Igor Grosu, urmează șă-și prezinte programul de guvernare și să solicite votul de încredere al deputaților. 

Astfel, liderul PSRM, Igor Dodon, cel care a și anunțat că socialiștii nu vor vota pentru Guvernul Grosu, a menționat că majoritatea parlamentară „este gata ca să voteze pentru Vladimir Golovatiuc, candidatul lor la funcția de premier”. În acest context, Dodon a venit și cu o propunere către fracțiunile parlamentare, în condițiile în care eventualul Guvern Golovatiuc va fi învestit în funcție.

Tot aici, socialiștii au anunțat că nu vor participa la ședința Parlamentului.

„Avem recorduri negre și Maia Sandu vrea alegeri anticipate. În loc să lecuiască oameni, ea vrea să-i adune la mitinguri. Astăzi în Parlament se va juca teatru. Ei nu vor sa guverneze. S-au remarcat doar prin jocuri politice. Noi, socialiștii, nu vom vota pentru Igor Grosu, nu vom participa la acest teatru. Nu vom accepta să jucăm acest spectacol pentru Președinție. PSRM nu va vota candidatul FAKE al Maiei Sandu. Ceea ce este astăzi în Parlament este o noua simulare pentru a fenta Constituția. Eu cred că Grosu va obține zero voturi. Igor Grosu e un candidat fake. Ca și Gavrilița este un actor folosit, care este rostul să-l votăm (…). Suntem gata să votăm candidatul majorității, desemnat conform legii, să votăm pentru învestirea Guvernului Golovatiuc. Propunem ca imediat după investirea Guvernului Golovatiuc, partidele politice să semneze un acord pentru desemnarea datei alegerilor parlamentare anticipate”, a declarat Igor Dodon.

Joi, 25 martie, începând cu ora 10:00, premierul desemnat, Igor Grosu, va veni în fața deputaților pentru a-și prezenta programul de guvernare și pentru a solicita votul de încredere al Parlamentului.

În cadrul ședinței Comisiei juridice, numiri și imunități a fost examinat demersul lui Igor Grosu, candidat desemnat pentru funcția de prim-ministru al R. Moldova, care conține Programul de activitate și întreaga listă a Guvernului, însă raportul asupra proiectului de hotărâre pentru aprobarea Programului de activitate al Guvernului și acordarea votului de încredere Guvernului nu a întrunit numărul suficient de voturi. Astfel, aprobarea proiectului rămâne la latitudinea plenului Parlamentului.

Miercuri, 24 martie, socialiștii au contestat la Curtea Constituțională (CC) decretul prin care președinta R. Moldova, Maia Sandu, a desemnat-o, pentru prima dată, pe Natalia Gavrilița la funcția de premier.

Potrivit documentului, deputații socialiști Vasile Bolea și Alexandru Suhodolski au solicitat CC să examineze constituționalitatea decretului din 27 ianuarie 2021 prin care Maia Sandu a desemnat-o pentru prima dată, pe Natalia Gavrilița, pentru funcția de prim-ministru.