Principală  —  IMPORTANTE   —   Vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski,…

Vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, a demisionat din funcție

Viceprimierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, a depus vineri cerere de demisie. Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă responsabilii din cadrul Biroului de Reintegrare ne-au comunicat că Vladislav Kulminski a depus cerere de demisie din propria inițiativă.

„Domnul Kulminski a demisionat astăzi din funcția de vicepremier pentru reintegrare din motive personale”, a declarat Mariana Sarî, consultant superior în cadrul Biroului de Reintegrare.

Vladislav Kulminski, a declarat că deține un apartament de 104 metri pătrați cumpărat în 2019 cu 856 054 de lei și o pătrime parte dintr-un alt apartament de 82 de metri pătrați. Vladislav Kulminski deține un automobil Hyundai Tucson fabricat în 2020 și procurat în 2020 cu 438 450 de lei. Tot aici, vicepremirul indică că deține câteva conturi bancare pe care deține circa 15 mii de dolari și peste 70 de mii de lei.

Vladislav Kulminski a fost numit în funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare la 6 august. În 2019, Kulminski a fost consilierul pe politică externă al prim-ministrei de atunci Maia Sandu. Ulterior, Vladislav Kulminski, a fost numit secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europeană.