Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ! A fost făcută…

ULTIMA ORĂ! A fost făcută publică lista miniștrilor desemnați în Guvernul Nataliei Gavriliţa. Este oficial: vor fi 13 ministere

A fost făcută publică lista cu candidații la funcția de miniștri în Guvernul candidatei desemnată la funcția de premier al R. Moldova, Natalia Gavriliţa. Viitorul Cabinet de miniștri urmează să aibă 13 ministere, în loc de 9, așa cum a fost până acum.

Premierul desemnat a depus marți, 3 august, la secretariatul Parlamentului dosarul noului Guvern. Acesta include programul de guvernare și lista membrilor noului cabinet.  

Astfel, în componenţa echipei guvernamentale, care urmează să ceară vot de încredere Parlamentului, se regăsesc mai multe nume din garniturile anterioare, atunci când Gavrilița a mai fost desemnată de două ori candidată la funcția de prim-ministru.

Lista membrilor desemnați în Guvernul Gavrilița:

Viceprim-miniștri pentru Reintegrare: Vladislav Kulminski
Viceprim-ministru pentru Digitalizare: Iurie Țurcanu

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene: Nicu Popescu (fost ministru de Externe în Guvernul Sandu)
Ministerul Afacerilor Interne: Ana Revenco (consilieră a președintei Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale, Secretar al Consiliului Suprem de Securitate)
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare: Viorel Gherciu
Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale: Andrei Spânu
Ministerul Mediului: Iuliana Cantaragiu
Ministerul Apărării: Anatolie Nosatâi (fost șef al Direcției operații al Marelui Stat Major al Armatei Naționale)
Ministerul Economiei: Sergiu Gaibu
Ministerul Educaţiei și Cercetării: Anatolie Topală (secretarul general al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării)
Ministerul Culturii: Sergiu Prodan
Ministerul Finanţelor: Dumitru Budianschi
Ministerul Justiţiei: Sergiu Litvinenco (deputat PAS)
Ministerul Sănătății: Ala Nemerenco (consiliera preşedintei Republicii Moldova în domeniul sănătății)
Ministerul Muncii și Protecției Sociale: Marcel Spătari

La 30 iulie, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a desemnat-o pe Natalia Gavrilița la funcția de premier. Gavriliță este desemnată pentru a treia oară la funcția de prim-ministru.

Joi, 5 august, în cadrul unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, Natalia Gavrilița va cere votul de încredere asupra programului de activitate şi a listei miniștrilor, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, vineri în cadrul emisiunii Moldova în Direct de la Moldova 1.

Serviciul de Protecție și Pază de Stat (SPPS) a anunțat vineri că odată cu numirea prin decret prezidențial a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru al R. Moldova, începând cu data de 30 iulie, SPPS a dispus acordarea protecției lui Gavrilița.

Publicitate
Publicitate