Principală  —  IMPORTANTE   —   Mai multe propuneri la proiectul…

Mai multe propuneri la proiectul Planului de acțiuni în contextul statutului R. Moldova de țară candidată pentru aderare la UE, recepționate de MAEIE: „vor contribui la îmbunătățirea documentului”

Foto: MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că a recepționat 18 seturi de propuneri la proiectul Planului de acțiuni pentru implementarea condițiilor înaintate în contextul acordării R. Moldova a statutului de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană. Astfel, potrivit MAEIE, propunerile primite din partea a zece organizații neguvernamentale, a șapte persoane fizice și a unei autorități publice au fost distribuite pentru examinare instituțiilor publice responsabile.

Luni, 1 august, Ministerul a găzduit consultările publice pe marginea proiectului Planului de acțiuni.

„În cadrul consultărilor publice, reprezentanții societății civile au adresat întrebări de clarificare pe marginea conținutului proiectului Planului de acțiuni, precum și au formulat recomandări cu privire la completarea sau precizarea acțiunilor propuse. Reprezentanții autorităților publice au oferit clarificări exhaustive cu privire la contextul elaborării și conținutul documentului”, notează MAEIE într-un comunicat.

La eveniment au participat reprezentanții Centrului de Politici și Reforme, Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova, Consiliului Național al Tineretului din Moldova, Fundației Soros Moldova, Institutului pentru Politici și Reforme Europene, precum și autorităților publice implicate în elaborarea proiectului Planului de acțiuni.  

„Propunerile înaintate vor contribui la îmbunătățirea documentului, care se planifică să fie aprobat în viitorul apropiat de către Comisia Națională pentru Integrare Europeană”, potrivit Ministerului.

Autoritățile naționale au anunțat joi, 21 iulie, despre elaborarea unui plan de acțiuni pentru implementarea celor nouă condiții formulate de către Comisia Europeană, în contextul acordării R. Moldova a statutului de țară candidată pentru aderare la UE.

pa_-_ro by OnisimMilenKa

Potrivit Ministerului de Externe, după acordarea R. Moldova a statutului de țară candidată la UE, Comisia Europeană a fost invitată să transmită Consiliului European un raport cu privire la îndeplinirea condițiilor prevăzute în avizul din 17 iunie 2022, ca parte a pachetului său periodic de extindere.

Publicitate
Publicitate