• Deputatul Sergiu Sîrbu, membru al CSS, susține că președinta Sandu i-a cerut să părăsească ședința CSS: „Voi refuza, în semn de protest, să particip și la ședințele viitoare”

  Deputatul Sergiu Sîrbu, membru al CSS, susține că președinta Sandu i-a cerut să părăsească ședința CSS: „Voi refuza, în semn de protest, să particip și la ședințele viitoare”
  13 aprilie 2021 | 17:10

  Deputatul platformei parlamentare „Pentru Moldova” și membru din oficiu al Consiliului Suprem de Securitate, (CSS) Sergiu Sîrbu a anunțat, marți, 13 aprilie, într-o postare pe Facebook că președinta R. Moldova, Maia Sandu, i-a cerut să părăsească ședința CSS. Potrivit lui Sîrbu, motivul invocat de către șefa statului a fost un conflict de interese legat de piața asigurărilor.

  Într-o postare pe Facebook, deputatul platformei parlamentare „Pentru Moldova” care este membru al Consiliului Suprem de Securitate (CSS), Sergiu Sîrbu, a scris că președinta Sandu i-a cerut să părăsească ședința, întrucât ar exista un conflict de interese legat de piața asigurărilor. În context, parlamentarul menționează că, în semn de protest, nu va mai participa la ședințele Consiliului Suprem de Securitate.

  „ (…) Am considerat necesar să propun includerea a încă unui subiect pe ordinea de zi, cel privind răpirea judecătorului ucrainean Ceaus, care a provocat un mare scandal, inclusiv la nivel internațional. N-am apucat să particip, însă, la discuții, deoarece președintele Maia Sandu mi-a cerut să părăsesc ședința, invocând același motiv stupid, adică un presupus conflict de interese legat, de această dată, de piața asigurărilor. (…) I-am spus doamnei președinte că nu am niciun conflict de interese și că sunt gata să declar asta pe propria răspundere și sub răspundere penală, dacă este necesar. (…) I-am transmis doamnei Sandu că înțeleg foarte bine că face acest lucru din răzbunare și din cauză că avem viziuni politice diferite și că, dacă mi-ar fi invocat acest argument ar fi fost mult mai credibilă și poate aș fi fost dispus să-l accept. Dar faptul că invocă inepții și recurge la tertipuri juridice nu-i face față poziției în care se află. Am decis, așadar, să plec de la această ședință și, probabil, voi refuza, în semn de protest, să particip și la cele viitoare”.

  Anterior, Sergiu Sîrbu a declarat că nu a fost lăsat să intre la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) din 26 februarie, care s-a desfășurat la Președinție.

  Consiliul Suprem de Securitate (CSS) s-a întrunit marți, 13 aprilie, în ședință. Membrii CSS urmau să discute pe marginea a două subiecte – situația pe piața financiară nebancară, inclusiv pe piața asigurărilor și situația la Întreprinderea de Stat ,,Calea Ferată din Moldova”.

  Consiliului Suprem de Securitate (CSS) s-a întrunit ultima dată la 30 martie, în ședință. Principalele subiecte de pe ordinea de zi au fost gestionarea defectuoasă și delapidarea patrimoniului R. Moldova, precum și contracararea contrabandei și a traficului ilicit de droguri.

  Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  Andrian Mardare și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice

  Atletul Andrian Mardare va debuta și el la o ediție a Jocurilor Olimpice. El s-a calificat la Tokyo după ce a înregistrat rezultatul 86.66 metri la Cupa Europei la aruncarea suliței. Andrian a stabilit la Split…
  Andrian Mardare și-a asigurat prezența la Jocurile Olimpice

  Iulia Leorda a cucerit bronzul la turneul de calificare de la Sofia

  Luptătoarea Iulia Leorda a cucerit medalia de bronz la turneul mondial de calificare de la Sofia. În calificări, ea a cedat în fața viitoarei finaliste a categoriei 53 kg, rusoaica Olga Khoroshavtseva. Apoi, în…
  Iulia Leorda a cucerit bronzul la turneul de calificare de la Sofia

  Victor Ciobanu va reprezenta R. Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo

  Victor Ciobanu, elevul lui Mihai Cucul, va reprezenta R. Moldova la Jocurile Olimpice din Japonia. Asta după ce luptătorul de stil greco-roman , a obținut 4 victorii la turneul de calificare de la Sofia, cu mar…
  Victor Ciobanu va reprezenta R. Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo

  Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un medic din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus: „Va rămâne în inimile noastre ca un Om- Enciclopedie, un bun prieten, care insufla putere și optimism”

  Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un medic din cauza complicațiilor provocate de virusul COVID-19. Este vorba despre medicul ortoped, conferențiar universitar, doctor în științe medicale, Mihail Dar…
  Sistemul medical din R. Moldova a mai pierdut un medic din cauza complicațiilor provocate de noul coronavirus: „Va rămâne în inimile noastre ca un Om- Enciclopedie, un bun prieten, care insufla putere și optimism”

  O medalie de aur și o mențiune de onoare pentru R. Moldova la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete

  Elevele din R. Moldova au obținut o medalie de aur și o mențiune de onoare în cadrul Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, ediția a X-a (eveniment organizat online). Concursul, organizat de Georgia, s-…
  O medalie de aur și o mențiune de onoare pentru R. Moldova la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete