Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Dodon, după ce CC…

Igor Dodon, după ce CC a constatat existența circumstanțelor care să justifice dizolvarea Parlamentului: „Am asistat cu toții la tentativele de uzurpare a puterii de către Maia Sandu, prin folosirea a trei judecători ai CC, în stilul oligarhului fugar”

„Am asistat cu toții la tentativele de uzurpare a puterii de către Maia Sandu, prin folosirea a trei judecători ai CC, în stilul oligarhului fugar”, a declarat Igor Dodon, pe contul său de Telegram.

Majoritatea judecătorilor CC, trei din cinci, prin decizia de astăzi, au uzurpat instanța supremă a Moldovei, în interesul politic al președintei țării, asfel încălcând grav normele constituționale, propriile decizii adoptate pe parcursul ultimilor ani, recomandările Consiliului Europei și Comisiei de la Veneția.

DODON: „Decizia de astăzi poate fi comparată cu deciziile CC din iunie 2019, când Plahotniuc a încercat să folosească Curtea Constituțională de buzunar, pentru a dizolva Parlamentul și a anunța alegeri parlamentare anticipate, în speranța de a obține mai multe mandate pentru partidul său”.

„Aceste încercări au fost declarate în 2019, de majoritatea parlamentară și de comunitatea internațională drept uzurpare a puterii, ulterior au fost declarate ilegale, iar membrii CC au primit votul de neîncredere și au demisionat”, a declarat Dodon.

Curtea Constituțională a constatat joi, 15 aprilie, existența circumstanțelor care să justifice dizolvarea Parlamentului de la Chișinău.