Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   [VIDEO] Socialiștii la Bruxelles. „Au…

[VIDEO] Socialiștii la Bruxelles. „Au fost alungați pentru că nu aveau autorizație”

În timp ce la Bruxelles avea loc semnarea Acordul de Asociere și Liber Schimb cu Uniunea Europeană, reprezentanți ai partidului socialist au organizat un protest în faţa sediului Comisiei Europene. Aceștia au scandat mesaje împotriva semnării, anti europene, precum și au militat pentru organizarea unui referendum.

Protestatarii au fost ghidați de juriștii PSRM – Vasile Bolea și Victor Poleacov; liderul aripii de tineret a PSRM Mariana Radvan; politologul Stanislav Vartanean și deputatul socialist Ion Ceban.

„Îi îndemnăm pe oficialii europeni să înceteze haosul politic şi să dea indicaţii autorităţilor moldoveneşti de a organiza un referendum”, a declarat în timpul acținii juristul PSRM, Vasile Bolea. Potrivit comunicatului emis de serviciul de presă al PSRM, poliţia a interzis desfăşurarea manifestaţiilor într-o rază de 100 metri de la locul de semnare a Acordului. Ulteror, aceștia ar fi mărșăluit prin centrul Bruxelles-ului.

„Au fost alungați pentru că nu aveau autorizație pentru acest protest”, a spus pentru ZdG Ludmila Bulgar, președinta Institutului European pentru Moldova, din Bruxelles. „Politia ne-a spus că au fost vreo 30 de persoane. Inițial s-au dus la platoul Berlaymont, însă au fost alungati de acolo. Probabil din această cauză au ajuns la Place du Luxembourg” adaugă Ludmila Bulgar.