Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   "Moartea nu este evenimentul final…

„Moartea nu este evenimentul final din viaţa omului”

O nouă teorie susţine că omul nu moare niciodată pentru că trăieşte în mai multe universuri. Deci, omul moare doar fizic. Când moare un apropiat, plângem şi suntem trişti pentru că nu îl vom mai vedea niciodată. Ne gândim mereu la moarte, însă ne este greu să acceptăm că vom sfârşi şi noi într-o zi. Asta, pentru că moartea este un mister de nepătruns.

Cunoscutul medic, profesor şi cercetător american Robert Lanza susţine, într-un articol publicat de cotidianul „The Huffing ton Post”, că moartea nu reprezintă evenimentul final din viaţa omului.
Un aspect bine-cunoscut al fizicii cuantice demonstrează că unele evenimente nu pot fi prezise de o manieră absolută. Mai mult, există o multitudine de posibilităţi, fiecare având o probabilitate diferită. O explicaţie tradiţională ar putea fi dată prin teoria pluralităţii lumilor, care spune că fiecare dintre aceste posibilităţi corespunde unui univers diferit.
Noua teorie a lui Lanza, biocentrismul, reia aceste idei aducând şi noi argumente, totodată. „Existăm într-un număr infinit de universuri, iar tot ce s-ar putea întâmpla ar avea loc în oricare dintre ele, dar nu în toate, simultan. De aceea, moartea nu există ca atare în sens real, în toate planurile.

Chiar dacă trupul se distruge, întrebarea „Cine sunt eu?” este, de fapt, o sursă de energie cu puterea de 20 de Waţi, existentă în creierul omenesc”, explică profesorul de la University School of Medicine, dim Boston. El spune că această energie nu dispare niciodată, nici chiar după moartea fizică. „Oare nu cumva ea călătoreşte dintr-un univers în altul?”, se întreabă Robert Lanza.

Biocentrismul arată că aceşti doi parametri ai existenţei noastre nu pot fi luaţi în calcul ca nişte entităţi solide. „Mişcaţi-vă mâna prin aer şi apoi priviţi în urma ei. Există vreo urmă prin spaţiul parcurs de mână? Nimic! Aceeaşi situaţie se aplică şi în cazul timpului. Nu putem privi prin cutia craniană, la ce se întâmplă în creierul nostru. Ceea ce vedem şi privim este doar o vâltoare a informaţiilor care se produce în propriul spirit. Spaţiul şi timpul reprezintă doar instrumentele care ne ajută să «asamblăm»” aceste informaţii. De aceea, moartea nu există într-o lume lipsită efectiv de spaţiu şi de timp”, afirmă Lanza.

Robert Lanza este unul din cei mai apreciaţi cercetători americani. Acesta a făcut parte din prima echipă care a reuşit, prin clonare, să genereze celule suşe embrionare. A reuşit atunci să demonstreze că, prin utilizarea diag nosticului genetic preimplantatoriu, aceste celule puteau fi produse fără distrugerea embrionului uman.
Împreună cu colegii săi, cercetătorul a reuşit chiar să inverseze procesul de îmbătrânire şi să producă ţesuturi umane imuno-compatibile, şi chiar şi primul organ produs într-un laborator, plecând de la celulele clonate.
Adaptare după EVZ.ro