Sfârşit de mandat, început de electorală

La 28 septembrie, Parlamentul R. Moldova a fost dizolvat, alegerile parlamentare anticipate urmând să se desfăşoare la 28 noiembrie 2010. În ziua dizolvării, şedinţa Parlamentului, planificată din ajun, nu a avut loc după ce, luni, 27 noiembrie, Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru modificarea Legii bugetului.  

Mihai Ghimpu, preşedinte PL

“Este ruşinos să spui că îmi asum responsabilitatea atunci când ştii că parlamentul a recomadat adoptarea acestei legi şi aştepta acest proiect ca astăzi să fie adoptat de parlament. Este de neînţeles, mai ales că parlamentul înseamnă şi fracţiunea PLDM. A fost minţit şi Parlamentul, şi miniştrii, când Executivul a aprobat ieri rectificări la Legea Bugetului. Nu a fost respectată o înţelegere anterioară a AIE”.

Serafim Urechean, preşedinte AMN

“Egoismul personal a prevalat asupra intereselor AIE. Aş putea spune mai multe, dar nu acum. De această dată, s-a purces la unele manevre populiste preelectorale. În opinia mea, nimeni nu ar trebui să creadă că ceea ce s-a întâmplat, va influenţa în vreun fel existenţa sau inexistenţa AIE. Este cert că Alianţa va exista, va exista şi după alegeri, deoarece R. Moldova este  sortită să fie condusă de alianţe”.

Marian Lupu, preşedinte PD

“Premierul şmechereşte…Miniştrii nu au fost informaţi despre calea propusă. Cred că avem o sfidare a parlamentului şi a AIE. Este o situaţie penibilă care poate fi calificată ca o lovitură de graţie aplicată din interior Alianţei de către preşedintele PLDM, care a dat dovadă de egoism politc şi calcule electorale.  Am putea califica acest gest ca o lovitură de graţie pentru Alianţă”.

Vlad Filat, preşedinte PLDM

“Ziua a fost fierbinte, cu reacţii emotive. Dar totul va trece… E o decizie importantă şi necesară cetăţenilor. Executivul şi-a asumat răspunderea pentru acest proiect pentru a nu-l transforma într-o dezbatere  electorală în Parlament. Guvernul nu-şi va da demisia, urmând să-şi exercite atribuţiile, cum prevede norma legală. Vom munci, fiindcă avem un program foarte consistent de realizat în toate domeniile”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *