O lume fără popor

Când mergi pe stradă, nu reuşeşti să urmăreşti feţele oamenilor, grijile înscrise pe chipurile lor. În transportul public, însă, dacă nu vorbeşti la telefon şi nu stai într-un picior, aşteptând să se elibereze vreun loc şi pentru celălalt picior, îţi poţi permite luxul de a te relaxa, urmărind feţele celor din jur. De obicei, sunt persoane pe care le vezi pentru prima oară, dar feţele lor îţi par cunoscute. De obicei, acestea sunt triste, îngândurate, enervate, răutăcioase. Dacă vezi pe cineva mai luminat la chip, cu o privire jucăuşă sau cu zâmbet pe buze, în sufletul tău se aşterne pacea şi primul gând care-ţi vine e că persoana respectivă nu a vizionat în acea zi televizorul.

Dacă stai în faţa micului ecran vreo cinci minute, înţelegi că trăieşti într-o ţară unde nimeni pe nimeni nu respectă, unde toţi mint şi fură, o ţară de drogaţi, ucigaşi, violatori de copii etc. Şirul acestui soi de grozăvii ar putea continua. Fiecare ştire din programele TV e despre o nouă crimă mult mai sângeroasă, mult mai monstruoasă decât cele precedente. Când vizionezi cazul unui copil victimă, primul lucru la care te gândeşti e să iei toporul şi să-i faci tu dreptate acelui micuţ neajutorat, care nu se ştie dacă-şi va putea continua viaţa, asta în cazul în care a supravieţuit.

Imediat după ştiri, urmează filmele “de relaxare”, filme horor, cu scene pline de sânge, capete sparte, violenţă în creştere, vizionate de copii cu gurile căscate. Pentru ei, acestea sunt o lecţie despre cum trebuie să procedeze într-o situaţie sau alta. Dacă nu sunt filme, atunci sunt emisiunile cu politicienii care se acuză reciproc de toate păcatele posibile, dezmint versiunile potrivit cărora ar fi implicaţi în afaceri dubioase, răspund la întrebări, dar fără a fi prea exacţi (au învăţat deja cum să se eschiveze de la răspunsuri directe), aruncă tot felul de înjurături la adresa oponenţilor, dând iarăşi “o lecţie de viaţă” cetăţenilor.

Setea de bani şi de putere îi transformă în fiinţe cu scântei în ochi şi cu limbile scoase, care îşi adulmecă oponentul mai slab, ca să-l distrugă ulterior. Priveşti aceste fiinţe şi te întrebi dacă a mai rămas ceva uman în ele. Niciodată nu se interesează care sunt nevoile oamenilor simpli, nu se interesează de starea victimelor care au supravieţuit sau a familiilor acestor victime, nu se interesează dacă agresorul/criminalul îşi va ispăşi cândva pedeapsa. Ei trăiesc parcă într-o altă lume, o lume fără popor, formată doar din guvernanţi.

Olga Bulat

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. PRELUARE

  COMUNICAT:
  ÎN LEGĂTURĂ CU NOILE ATACURI ÎN ADRESA
  MIŞCĂRII NAŢIONAL-CREŞTINE NOUA DREAPTĂ

  http://www.consiliul-unirii.ro/2012/04/11/conferinta-de-presa-a-cu-cu-tema-propunerile-consiliului-unirii-pentru-guvernul-republicii-moldova-cu-privire-la-comemorarea-a-200-ani-de-la-dezmembrarea-tarii-moldovei-in-anul-1812/
  ——————————————————————————————–
  Mişcarea Naţional-Creştină Noua Dreaptă, aduce la cunoştinţă tuturor membrilor şi simpatizanţilor, precum şi întregii societăţi civile din Republica Moldova, că asistam la o intensificare fără precedent a atacurilor impotriva conducerii şi membrilor activi ai MNC – ND, atât din partea serviciilor de securitate ale statului, cât şi din partea unor partide politice. Reprezentanţii structurilor de forţă, au efectuat, in mod ilegal, vizite la domiciliul membrilor Mişcării, supunându-i unei adevărate strategii a terorii, prin intimidarea lor şi harţuirea familiilor acestora, inclusiv telefonic. Prin exercitarea unor presiuni de sorginte stalinistă asupra conducerii unor instituţii de învăţământ, au fost exmatriculaţi o serie de membri ai Mişcării, iar liderul Filialei Ungheni a MNC-ND, Mihai Goian, a fost concediat abuziv din functia de controlor-revizor a SCFR. Folosind strategiile de dezinformare de tip KGB, in presa din Republica Moldova au fost aruncate informaţii mincinoase privind activitatea mişcării şi conducerea acesteia, fiind create bloguri anonime cu scopul de a defaima imaginea organizaţiei şi a liderului MNC-ND Sergiu Laşcu. Totodată, folosind mijloacele mass-media, pe data de 7 aprilie 2012 au fost plasate materiale neverificate, anonime, care conţin informaţii vadit mincinoase despre Mişcare şi liderul ei, şi care susţin că MNC –ND a fost creată de ideologul PCRM Mark Tkaciuk, iar preşedintele mişcării – Sergiu Laşcu a fost în 2002 membru şi unul din conducătorii partidului naţional bolşevic, în pofida faptului ca în perioada respectivă liderul Mişcării era elev de liceu.

  La fel, fortele antiunioniste, ghidate de la răsărit, folosindu-se de unul din pionii sai, Iacob Lefter, care, împreună cu alţi provocatori, la comanda securităţii şi personal a lui Vladimir Ţurcanu, fost lider şi deputat al PCRM, au arborat pe 7 aprilie 2009 drapelul UE şi al României, au lansat declaraţii şi informaţii mincinoase pe portalul de ştiri union.md. Astfel, liderul Mişcării Sergiu Laşcu este acuzat că a fost împlicat în actiunile Securităţii din cladirea Preşedinţiei de la Chişinău, înclusiv în arborarea diversionistă a Tricolorului Românesc pe clădirea Preşedinţiei, fapte pentru care ar fi cercetat în acest dosar, alături de alte persoane. Aceste declaraţii nu au un alt scop decât defaimarea imaginii publice a liderului Mişcării, Sergiu Laşcu, mai ales că acesta nu figurează în dosar nici ca bănuit, nici ca martor.

  Reamintin că acest atac impotriva Miscării Naţional-Creştine Noua Dreaptă este doar ultimul dintr-o intreaga serie de acţiuni îndreptate împotriva organizaţiei de către unii reprezentanţi ai serviciilor secrete, urmaşi ai maşinăriei KGB-ului sovietic, vinovata de moartea a sute de mii de românii basarabeni.

  Astfel:
  ● 2009 – MNC-ND şi liderul sunt acuzati de legături cu serviciile secrete române, mass-media comunista minţind cu neruşinare ca membrii ai mişcării sunt pregătiţi în tabere speciale ale serviciilor secrete româneşti din munţii Carpaţi;

  ● 2009 – MNC – ND este acuzată de implicare in organizarea violenţelor din 7 aprilie 2009;

  ● 2010 – Sergiu Laşcu este acuzat că ar fi agent al serviciilor de securitate moldoveneşti, iar că în spatele miscării ar sta Vlad Filat;

  ● 2010 – MNC-ND este acuzată că este o organizatie-paravan a Partidului Liberal şi personal a fostului preşedinte al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu;

  ● 2010 – MNC-ND şi liderul acestia, Sergiu Laşcu, sunt acuzaţi de legături strânse cu Liga Tineretului Rus din Republica Moldova si organizatiile neo-naziste ruseşti;

  ● 2011 – de la tribuna Parlamentului de la Chişinau, Procurorul General al Republicii Moldova, încălcând prezumţia de nevinovăţie, a declarat că Sergiu Laşcu este vinovat de dezordinea în masă din 07 aprilie 2009. Acestă declaratie a avut loc pe 15 aprilie 2011, in conditiile in care sentinţa judecătorească a fost pronunţată în data de 02 iunie 2011, ceea ce denotă faptul că procesul judiciar a fost influenţat de anumite forţe politice, interesate sa musamalizeze acest caz. În acest moment, Sergiu Laşcu este persoana care a primit cea mai aspră pedeapsă pentru evenimentele din 7 aprilie 2009 (20 000 lei amendă penală), în ciuda faptului că Procuratura Republicii Moldova nu a prezentat probe şi dovezile implicării acestuia în acte de violenţă şi vandalism, iar martorii acuzării sunt doar poliţiştii care nu au confirmat în judecată declaraţiile sale. Mentionam ca dosarul se află si astăzi în instanta de judecată;

  ● 2011 – Sergiu Laşcu este acuzat, fara dovezi, că este agent al serviciilor secrete ale Republicii Ucraia;

  ● 2011– Sergiu Laşcu şi MNC-ND sunt acuzaţi de legături cu serviciile secrete ale regimului separatist transnistrean;

  ● 2012 – MNC –ND este acuzată că ar fi o creaţie a lui Mark Tcaciuk, iar Sergiu Laşcu este catalogat drept agent al serviciilor secrete a Federaţiei Ruse, fiind invinuit că în anul 2002 (în timp ce era elev la liceu) ar fi fost unul din liderii Partidului Naţional Bolşevic.

  Devine tot mai clar că împotriva Mişcării Naţional-Creştine Noua Dreaptă este desfăşurată o campanie de defaimare a imaginii, fiind implementat un plan complex de distrugere al MNC-ND. Acuzatiile absurde la adresa lui Sergiu Laşcu fac parte dintr-un plan de nimicire, inclusiv fizică, a unei persoane care, în pofida opozitiei tuturor duşmanilor românismului din Basarabia, a reuşit să formeze, impreuna cu alti patrioţi români, o structură naţionalistă şi unionistă în Republica Moldova. Mai mult, Sergiu Laşcu, în calitatea sa de Prim-vicepreşedinte al Partidului Naţional Român şi Copreşedinte al Consiliului Unirii, reprezintă un pericol nu doar pentru duşmanii românismului şi unionismului, dar şi pentru unii reprezentanţi marcanţi ai actualei aliante de la guvernare.

  Menţionăm că MNC-ND dispune de informaţii potrivit cărora Serviciul de Securitate şi Informaţie al Republicii Moldova pregăteşte o noua lovitură de imagine împotriva Mişcării prin difuzarea, tot sub paravanul anonimatului, a unor materiale false ce vizeaza membrii marcanţi ai MNC-ND, precum şi conducerea Partidului Naţional Român şi a Consiliului Unirii din Republica Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *