În loc de Ferrari

Dragă Moş Crăciun!

În acest an, la fel ca şi în cei trecuţi, nu mai vreau nimic inutil. În acest an, îmi înăbuş egoismul de copil alintat care doreşte jucării scumpe. În acest an, vreau să faci ceva bun pentru Moldova. Eu nu cunosc prea bine această ţară, pentru că sunt aici doar de o lună, dar simt că, de Crăciun, Moldova merită mai mult decât mine un cadou.

În primul rând, vreau un ajutor pentru ca oamenii de aici să aibă acces la o democraţie completă. Vreau să ştiu că toate eforturile pe care le face R. Moldova nu sunt zadarnice. Vreau să fiu sigură că, în aprilie, suferinţele tinerilor de aici nu au fost fără rost. Mai vreau ca noii mei colegi, de la Ziarul de Gardă, să reuşească în dezvăluirea problemelor care mai există în interiorul ţării lor. Ştiu că, prin eforturile lor, Moldova poate identifica mai uşor calea spre democraţie. Îmi doresc foarte mult ca acest ziar să nu devină la fel ca majoritatea publicaţiilor din ţara mea, Franţa, unde jurnalismul este influenţat de acţionarii economici sau politici. Vreau ca ZdG să rămână corect şi neutru, la fel cum l-am cunoscut. Vreau să fiu sigură că jurnaliştii de aici vor continua să lupte, chiar şi sub presiunea problemelor financiare. Vreau de la cititori, în cazul în care nu ştiu ce cadouri să ofere de Crăciun, să perfecteze, pentru cei apropiaţi, abonamente la Ziarul de Gardă, deoarece este singurul mod pentru un ziar să-şi păstreze autonomia şi să poată oferi articole de calitate. Sper că veţi ţine cont de cererea mea, pentru că m-am străduit să fiu cuminte şi înţeleaptă în acest an. Aştept cu nerăbdare să văd ce anume ai ales din această listă a dorinţelor mele. Te rog să nu procedezi precum ai procedat atunci când ţi-am cerut un Ferrari, iar tu mi-ai oferit un parfum. De data aceasta este cu adevărat important să ţii cont de ce-ţi cer!

Îţi mulţumesc anticipat!

Céline

Celine Jankowiak, 
stagiară la ZdG, Franţa

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *