Sergiu Sârbu în PL?

Mihai Ghimpu, preşedintele Partidului Liberal (PL), i-a propus, mai în glumă, mai în serios, lui Sergiu Sârbu, proaspăt plecat din PCRM, să se alăture partidului pe care îl conduce.

“Eu i-am zis, mai în glumă, mai în serios, să vină în PL, pentru că tinerii sunt atraşi de liberalism, iar libertatea individului naşte concurenţă, iar concurenţa naşte libertate şi bunăstare. Dacă pleacă la neafiliaţii lui Dodon, degeaba a făcut pasul acesta, pentru că acesta nu este un partid de succes şi nu apără interesele cetăţenilor”, a declarat Ghimpu.

La rându-i, Sergiu Sârbu a declarat că va adera în viitor la un partid, însă la unul de stânga. La prima vedere, Sârbu va alege dintre PSRM-ul lui Dodon şi PD-ul lui Plahotniuc şi Lupu.

Totuşi, nimic nu poate fi exclus. Sursele Circ în Tramvai ne-au sugerat că, imediat după declaraţiile lui Ghimpu, Sergiu Sârbu a pus mâna pe telefon şi l-a contactat pe colegul din Comisia Juridică Numiri şi Imunităţi, pentru a-l întreba dacă a vorbit serios, atunci când a zis că-l vrea în PL.

Ghimpu, în faţa şansei de a coopta în echipă un jurist valoros, nu a spus nu. I-a cerut însă lui Sârbu îndeplinirea a trei condiţii pentru a-l accepta. Astfel, Ghimpu i-a spus fostului comunist că, pentru a se reprofila în liberal, va trebui să-şi schimbe contul de pe facebook, din limba rusă în limba română, va trebui să participe la Marşurile Unirii care se vor desfăşura în  R. Moldova şi va trebui să declare ziua de 1 decembrie, sărbătoare naţională. Sârbu are la dipoziţie 10 zile pentru a oferi un răspuns.

Dorina VORNICEL


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

6 comentarii

 1. nica

  Nu e o probleme sa schimbe limba paginii sale pe Facebook. In mod discret, diplomatic corect, poate felicita Romania cu ocazia zilei nationale 1 decembrie si poate chiar sa bea un pocal de sampanie la o receptie oficiala.Dar sa participe la “marsurile””unioniste”, la care nu-l vedem niciodata nici chiar pe Ghimpu, Munteanu, Gadarca, Fusu, Salaru etc. – asta e NELEGITIM si NECONSTITUTIONAL. Oricine stie ca mesajul “unionist” e un aisberg, sub care se stau ascunse 1001 de cerinti ANTI-STATUL SI ANTI-NATIUNEA R.MOLDOVA, ANTI-CONSTITUTIE, ANTI-LEGISLATIE NATIONALA SI INTERNATIONALA, neconforme cu statutul RM de tara partenera si vecina a UE din Parteneriatul Estic, neconforme nici cu STANDARDELE EUROPENE, pe care RO s-a obligat sa le respecte. Prin aceasta declaeratie Ghimpu reconfirma caracteristica data de expertii StraFor din SUA publicata de Wikileacs, prin care e numit el si PL-ul – “catelul”, “pionul” lui Basescu, deci un partid-“MARIONETA” docila a unui “”papusar” din afara, care promoveaza interesele RO – propune legi anticonstitutrionale, antidemocratice, menite sa COMPROMITA R.Moldova ca Stat, ca Natiune Independeta, ca DEMOCRATIE, ca tara ce aspira la INTEGRAREA EUROPEANA VERITABILA, independenta de RO, e cointeresat ca lucrurile sa mearga cat mai prost in toate domeniile, tara sa aiba probleme cu Rusia, sa nu poata exporta, sa ajunga la o saracie in care populatia dosperata sa accepte pierderea independentei si “unirea” cu RO in calitate de judete nemoldovenesti, romanesti, fara drept de a iesi in lume, totalmente sub calcaiul Bucurestiului.Iar la masa popoarelor lumii si a Europei, la ONU, CE etc. sa fie prezent numai elita de la Bucuresti, nu si cea de la Chisinau, moldovenii fiind iferiori romanilor si nedemni de a fi natiune, Stat aparte de romani si RO. E o renastere a ideiolor naziste, prin care elita antonesciana de la Bucuresti isi adjudeca alaturi de Geermania drepturi de natie “aleasa”,”superioara” fata de cele “bolsevice”, inclusiv si fata de basarabenii “corciti” cu slavii. Pana azi romanii cred ca limba ROMANA si identitatea ROMANA este net superioara si moldovenii, vlahii, aromanii, istro-romanii si alte grupuri, comunitati, popoare si limbi est-romanice sunt datoare sa capituleze, sa renunte la drepturile lor legitime la nume propriu traditional, de secole si sa accepte sa fie asimilate definitiv sub numele limbii si natiunii oficiale a RO. Si in UE RO nu se vindeca de fascism, discriminare, expansionism, nationalism pan-romanesc sovin. Cu regret aceste “valori””romanesti” le propaga ILEGAL si ANTICONSTITUTIONAL Ghimpu si PL.

 2. vera

  INAINTE DE “SFIRSITUL LUMII”

  Cine s-a gandit vre-o data,
  Ca Sarbu va face roata,
  In stinga, se va-nvirti,
  In alt partid va ochi?

  Avertizat chiar cu moartea,
  Sarbu nu da inapoi,
  Mai planifica o poarta,
  Ce l-ar salva de “gunoi”…

 3. yoyo

  d-le Nica ! te ia gura pe dinaite si ii dai cu “PLACA” comunistoida din gura fara sa te mai opresti si sa si gandesti ce spui! Moldova nu are alta NATIE decat ROMANI/MOLDOVENI si nu este una mai SUS ca e BUCURESTIUL si alta mai JOASA ca e Chisinaul!! eu sant din Brasov si nu gandesc asa!! niciodata nu mi-am pus problema asta pt. ca nu am simtit vreo diferenta!! apoi romani(daca SIMT ca sant romani) sant EGALI pe TOT CUPRINSUL ROMANESC NATIONAL!! restul(gandurile tale) sant INTRECERI STAHANOVISTE si nu pot fi luate in calcul de catre un om normal!!

 4. Mara

  Nica, mai baițica, da tu iesti chiar bolnav tare!
  Invinuiesti de fascizm, discriminare, sovinism, nationalism pe romăni si in acelas timp ești plin de diverse ism(e), ca de raie!
  Mai treci pe la Costiujeni, cine știe, poate te lecuiesti!
  Iar de nu, poți sa pleci intr- o tara cu legislația- comunism, nu te tine nimeni, ismule!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *