Comuniştii îi recomandă lui Plahotniuc să viziteze Cipru şi Marea Britanie

Comuniştii l-au îndemnat pe prim-vicespeakerul Vlad Plahotniuc să viziteze Ciprul şi Marea Britanie, ţări în care ar fi cercetat în cadrul unor cauze penale. Declaraţii în acest sens au fost lansate în debutul şedinţei Parlamentului de joi, 1 noiembrie, de către deputatul PCRM Grigore Petrenco, transmite UNIMEDIA.

“Ne bucurăm că dl Plahotniuc s-a întors din Estonia şi Letonia. Ar fi bine să viziteze şi Cipru, dar şi Marea Britanie şi să dea depoziţii organelor de drept. Ar fi corect să vă suspendaţi din funcţie, ca să nu fiţi atât de ocupat cu activitatea parlamentară şi să aveţi timp să vizitaţi aceste două ţări”, a spus Petrenco. Deşi se afla în prezidiul Parlamentului, prim-vicespeakerul Vlad Plahotniuc nu a uzat de dreptul la replică şi nu a comentat în niciun fel acuzaţiile aduse.

Văzând că declaraţiile sale au fost trecute cu vederea, Petrenco a încercat să insiste la subiect: “Noi am cerut ca dl Plahotniuc să plece benevol din funcţie pe durata anchetei…”. Acesta a fost întrerupt de către speakerul Marian Lupu: “Gata, am terminat cu aiurelile. Ajunge. Închideţi microfonul 3”, a cerut democratul.

În cadrul şedinţei Parlamentului, opoziţia comunistă a cerut din nou audierea procurorului general, Valeriu Zubco, în Parlament în problema atacurilor raider din vara anului trecut. “Să vină să ne spună din nou ce a întreprins Procuratura Generală în urma publicaţiei în presă a unor materiale privind implicarea lui Plahotniuc Ulinici în aceste scheme frauduloase”, a mai declarat comunistul Grigore Petrenco.

Amintim că în vara anului trecut, în urma unor decizii judecătoreşti ilegale, mai multe pachete de acţiuni ale Băncii de Economii, Moldova Agroindbank, Victoriabank şi ale societăţii de asigurări ASITO au ajuns, în mod fraudulos, în posesia unor companii off-shore. Ulterior presa, liderii de opinie şi chiar unii politicieni au declarat că în spatele acestor acţiuni stă Vlad Plahotniuc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *