Directoarea unei grădinițe riscă să fie demisă după ce și-a angajat tatăl și fiul la instituția pe care o conduce

Autoritatea Națională de Integritate a constatat că Aliona Dascalciuc, șefa Grădiniței „Romanița” din s. Mîndreștii Noi, r. Sîngerei a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, după ce și-a angajat tatăl și fiul al instituția pe care o conduce.

La 11.06.2014, Dascaliuc a încheiat contractul individual de muncă cu tatăl său, pe care l-a angajat în funcția de paznic, semnând ordinul și contractul de răspundere materială.

Ulterior, la 09.03.2017, Aliona Dascaliuc, l-a eliberat pe tatăl său din funcția dată și l-a angajat în loc pe fiul său, semnând în privința acestuia aceleași acte. Astfel, directoarea a emis în total 8 documente în privința rudelor sale.

După rămânerea definitivă a actului de constatare, Autoritatea Națională de Integritate va solicita încetarea raporturilor de muncă ale directoarei, cu aplicarea interdicției de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioadă de 3 ani.

În cadrul controlului, directoarea Grădiniței „Romanița” a fost informată despre declanșarea procedurii de control, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, în exercitarea dreptului la apărare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Da, la “Gazeta lu’ Plahotniuk”, adică la “Ziarul Național”, directorul Vitalie Hadei și-a angajat nevasta Raisa Lozinschi-Hadei redactor șef și se poate? Și acolo sunt bani cu mult mai mulți, din bugetul de stat, din România și de la uzurpatorul Plahotniuk? Adică, acolo se poate, da aici nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *