Principală  —  citiți joi   —   Citiți joi în ZdG: Moștenirea…

Citiți joi în ZdG: Moștenirea lăsată de PDM la Rezina, cine sunt cei 5 judecători care luptă pentru 4 locuri vacante în CSM și interviu cu Dereck Hogan, fost ambasador al SUA la Chișinău

Joi, 16 martie, în cea de-a zecea ediție a Ziarului de Gardă din anul 2023, la rubrica DOSAR, veți putea citi despre cei șapte cetățeni ai R. Moldova, coordonați din Rusia, arestați pentru „organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”

La rubrica JUSTIȚIE, veți afla despre lupta pentru CSM: cine sunt cei cinci judecători care luptă pentru patru locuri vacante și cum au reușit să promoveze evaluarea Comisiei Pre-Vetting.

Tot în ediția de mâine, 16 martie, la rubrica ACTUAL, veți putea citi despre situația cu blocul doi al Bibliotecii Naționale: între „nu dorim să perturbăm activitatea” și „deja s-a găsit un spațiu nou predestinat Bibliotecii”

„Mai devreme sau mai târziu, pentru acțiunile celor care încearcă să submineze democrația vor exista instrumente de responsabilizare a lor” este declarația lui Dereck Hogan, Asistent Adjunct Principal al Secretarului de Stat al SUA, fost ambasador al SUA la Chișinău în perioada 2018-2021. Discuția în exclusivitate cu fostul ambasador poate fi citit la rubrica INTERVIU.

Despre moștenirea lăsată de PDM la Rezina: apartamente sociale de circa 50 de milioane de lei, construite într-un bloc cu proprietari de pe timpul Uniunii Sovietice, puteți afla din rubrica ANCHETĂ.

La rubrica REPORTAJ veți afla cum trăiesc în frică locuitorii satului Mateuți, fiind îngrijorați de poluarea aerului cauzată de activitatea fabricilor și uzinelor din zonă.

Rubricile ediției:

ACTUAL: Blocul doi al Bibliotecii Naționale: între „nu dorim să perturbăm activitatea” și „deja s-a găsit un spațiu nou predestinat Bibliotecii”

Mulțumim că citești ZdG!
Ajută-ne să continuăm să furnizăm informații esențiale — donează pentru jurnalismul nostru.

Donează

DOSAR: „Prea multe întrebări dați!” Șapte cetățeni ai R. Moldova, coordonați din Rusia, arestați pentru „organizarea unor acțiuni de destabilizare și dezordini în masă”

JUSTIȚIE: Lupta pentru CSM: cine sunt cei cinci judecători care luptă pentru patru locuri vacante și cum au reușit să promoveze evaluarea Comisiei Pre-Vetting

INTERVIU: „Mai devreme sau mai târziu, pentru acțiunile celor care încearcă să submineze democrația vor exista instrumente de responsabilizare a lor”. Interviu cu Dereck Hogan, Asistent Adjunct Principal al Secretarului de Stat al SUA, fost ambasador al SUA la Chișinău în perioada 2018-2021.

TRĂIND DE GARDĂ: „Noroc”-ul fără noroc

CITITORUL DE GARDĂ: Câteva sătence acuză primarul de părtinire la gestionarea ajutorului umanitar. Primarul respinge acuzațiile aduse

ZDG LA REZINA/ ANCHETĂ: Moștenirea lăsată de PDM la Rezina: apartamente sociale de circa 50 de milioane de lei, construite într-un bloc cu proprietari de pe timpul Uniunii Sovietice

ZDG LA REZINA/ REPORTAJ: „Trăim cu frică”. Locuitorii satului Mateuți sunt îngrijorați de poluarea aerului cauzată de activitatea fabricilor și uzinelor din zonă

DEZBATERE: Biblioteca Este Națională. Seminarul #NuPrea/ Adormirea cărții. Cei doisprezece, bibliofilii și enoriașii/ Eu sunt împotriva acestui „gest de bunăvoință” (dăruirea clădirii Bibliotecii aționale)

SĂNĂTATE: Munca este un instrument, nu scopul în sine

Opinii:

Petru Grozavu: E gata guvernul Recean să recupereze?

James Cleverly: Regatul Unit și Republica Moldova – un parteneriat consolidat în plin război

Laura Catărău: Istoria fetei cu glaucom: cum este viața cu 2% de vedere?