Principală  —  Ştiri   —   (VIDEO) Protest la CC: ”Vot…

(VIDEO) Protest la CC: ”Vot Fraudat, Curtea ne-a trădat”

Astăzi Curtea Constituțională (CC) a Republicii Moldova examinează demersul Comisiei Electorale Centrale (CEC) privind validarea scrutinului prezidențial. În timpul ședinței, un grup de tineri a organizat o acțiune de protest, prin care au cerut să nu fie validat scrutinul.

În timpul ședinței CC de validare a scrutinului prezidențial, un grup de tineri de la Asociația Obștească „Onoare, Demnitate și Patrie” a organizat o acțiune de protest, prin care au cerut invalidarea alegerilor. Protestatarii au scandat mesaje de genul: ”Vot Fraudat”, ”Curtea ne-a trădat” & ”Jos Dodon”.
”Speram până în ultima clipă că judecătorii CC, domnul Alexandru Tănase, nu vor valida aceste alegeri, pentru că ele sunt vădit fraudate. Există numeroase probe care confirmă acest lucru: inversarea rezultatelor, transportarea în mod organizat a votanților din Transnistria, neasigurarea dreptului la vot a celor din Diaspora, care au fost privați de un drept fundamental, constituțional de a vota”, a declarat Vlad Bilețchi, unul dintre organizatori.

Ședința CC a avut loc cu acces limitat, iar majoritatea jurnaliștilor nu au avut acces în cadrul instituției, fiind invocate motive tehnice.

Sursa Video: www.ZdG.md