Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Regretele lui Nicolae Timofti: „conducătorii…

Regretele lui Nicolae Timofti: „conducătorii statului rămân neapărați în cazurile de jignire, de înjosire publică”

Președintele Nicolae Timofti regretă faptul că legile din R. Moldova nu apără conducătorii statului de „jigniri și înjosiri publice nefondate” și afirmă că în politică „e cu totul altă viață”, iar „cel mai obijduitor este faptul că sunt atacați oameni pe nedrept”. Timofti a făcut declarațiile după ceremonia de acordare a distincțiilor de stat, organizată astăzi la Reședința de Stat.

Timofti a făcut câteva apropouri referitor la viața politică, la atribuțiile și libertățile sale ca șef de stat, comparativ cu activitatea sa de judecător.

„Eu ca președinte nu am dreptul să mă implic, conform legislației, în procesul electoral. Ca să rămân nepărtinitor cum am fost 4 ani și ceva, așa o să fiu până la urmă. Ce vorbesc, ce scriu… știți… vă spun, nu mă interesează. Eu știu că  în față și pe masă am întotdeauna Constituția, pe care mă strădui să o respect așa cum este ea scrisă și eu am chemat întotdeauna toți cetățenii ca să trăiască după lege, să trăiască după Constituție ca lege supremă în stat. Eu nu am dorit nicidată ca omul  de rând și orice cetățean din Republica Moldova să se ducă să-și rezolve dreptatea la un șef, dar nu la lege. Am lucrat practic toată viața ca judecător și întotdeauna am respectat oamenii. Oamenii veneau la judecătorul Timofti după dreptate și eu le-am făcut-o”, a declarat Nicolae Timofti.

În același timp, președintele R. Moldova și-a exprimat regretul față de faptul că nico prevedere legală nu ar apăra imaginea sa în cazuri de înjosire publică:

„În politică e cu totul altă viață și cel mai obijduitor este că sunt atacați oameni pe nedrept și cu regret, am scăpat noi prin activitatea Legislativului și fie vrând sa fim mai democrați decât în alte părți ale Europei, lumii, am făcut niște legi că practic conducătorii statului rămân neapărați, în cazurile de jignire, de înjosire publică, nefondată, dar asta așa printre altele….”, a mărturisit Timofti.