Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   (foto) Apartamentele de milioane ale…

(foto) Apartamentele de milioane ale familiei Chirtoacă

Dorin Chir­toacă, pri­mar de Chi­şi­nău, indică, în decla­ra­ţia sa cu pri­vire la veni­turi şi pro­pri­e­tate pe 2014, că, în 2013, şi-a cum­pă­rat un apar­ta­ment de 90 m.p. cu 600 mii de lei. Acesta mai declară 1/3 dintr-o casă moş­te­nită în 2002, dar şi două maşini, un Opel şi un BMW, cum­pă­rate în anii 90. În 2013, când şi-a cum­pă­rat apar­ta­men­tul, pri­ma­rul a con­trac­tat un cre­dit în sumă de 315 mii de lei.

Mult mai bine pare s-o ducă mama pri­ma­ru­lui, Valen­tina. Aceasta, pe lângă apar­ta­men­tul din str. Calea Ieşi­lor, a deve­nit pro­pri­e­tara a încă două apar­ta­mente. Unul, de 157 m.p. de pe str. Ser­ghei Lazo, într-un bloc con­struit recent. Fami­lia Chir­toacă a înves­tit în el din 2011. Apar­ta­men­tul fami­liei Chir­toacă se află în veci­nă­ta­tea apar­ta­men­tu­lui de 160 m.p. deţi­nut de Mihai şi Dina Ghimpu.

În 2011, Ion şi Valen­tina Chir­toacă au pro­cu­rat încă un apar­ta­ment în cen­trul capi­ta­lei, de 133 m.p., pe str. Ale­xan­dru cel Bun (foto). Pre­ci­zăm că, cei doi soţi nu locu­iesc în aceste două apar­ta­mente, ci în cel de pe Calea Ieşi­lor. Cele două apartamente procurate de părinții primarului în ultimii 4 ani costă, la prețul de piață, peste 4 milioane de lei.

DESPRE AFACERILE FAMILIEI Chirtoacă, citiți aici.