552-bloc-apartament-alexandru-cel-bun-parinti-chirtoaca

(foto) Apartamentele de milioane ale familiei Chirtoacă

Dorin Chir­toacă, pri­mar de Chi­şi­nău, indică, în decla­ra­ţia sa cu pri­vire la veni­turi şi pro­pri­e­tate pe 2014, că, în 2013, şi-a cum­pă­rat un apar­ta­ment de 90 m.p. cu 600 mii de lei. Acesta mai declară 1/3 dintr-o casă moş­te­nită în 2002, dar şi două maşini, un Opel şi un BMW, cum­pă­rate în anii 90. În 2013, când şi-a cum­pă­rat apar­ta­men­tul, pri­ma­rul a con­trac­tat un cre­dit în sumă de 315 mii de lei.

Mult mai bine pare s-o ducă mama pri­ma­ru­lui, Valen­tina. Aceasta, pe lângă apar­ta­men­tul din str. Calea Ieşi­lor, a deve­nit pro­pri­e­tara a încă două apar­ta­mente. Unul, de 157 m.p. de pe str. Ser­ghei Lazo, într-un bloc con­struit recent. Fami­lia Chir­toacă a înves­tit în el din 2011. Apar­ta­men­tul fami­liei Chir­toacă se află în veci­nă­ta­tea apar­ta­men­tu­lui de 160 m.p. deţi­nut de Mihai şi Dina Ghimpu. 

În 2011, Ion şi Valen­tina Chir­toacă au pro­cu­rat încă un apar­ta­ment în cen­trul capi­ta­lei, de 133 m.p., pe str. Ale­xan­dru cel Bun (foto). Pre­ci­zăm că, cei doi soţi nu locu­iesc în aceste două apar­ta­mente, ci în cel de pe Calea Ieşi­lor. Cele două apar­ta­mente pro­cu­rate de părin­ții pri­ma­ru­lui în ulti­mii 4 ani costă, la pre­țul de piață, peste 4 mili­oane de lei.

DESPRE AFACERILE FAMILIEI Chir­toacă, citiți aici.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

  • Simion

    In RM, hotii, frip­tu­ris­tii, escro­cii sunt de doua feluri: cau­tati de jus­ti­tie si pro­te­jati de Mafie. In RM, hotia are toane si butoane. In RM, hotii isi baga picioa­rele in lege si nu legea in ei.