(DOC) Procurorul cere 30 de zile de arest pentru Anatol Mătăsaru

După ce a fost pri­vat de liber­ta­te timp de 72 de ore, acti­vis­tul Ana­tol Mătă­sa­ru ar putea fi ares­tat astăzi, 11 febru­a­rie 2016, pen­tru pro­tes­tul său de acum două săp­tămâ­ni de la sedi­ul Cen­tru­lui Națio­nal Anti­co­rup­ție din Chi­și­nău.

Potri­vit avo­ca­tu­lui Vadim Vie­ru, o deci­zie urmea­ză să fie lua­tă mier­cu­ri, 11 febru­a­rie, la ora 13.00, la Cur­tea de Apel Chi­și­nău. Pro­cu­ro­rul Pro­ca a con­tes­tat deci­zia jude­că­to­ru­lui Ghen­a­die Pav­liuc, care a decis eli­be­ra­rea lui Mătă­sa­ru, și cere arest pre­ven­tiv pe o peri­oa­dă de 30 de zile.

Ana­tol Mătă­sa­ru a fost reți­nut pe 29 ianu­a­rie din cur­tea casei sale de mai mul­te per­soa­ne în civil, fiind învi­nu­it de huli­ga­nism, după ce a adus în fața Cen­tru­lui Națio­nal Anti­co­rup­ție un vas de veceu. Ges­tul a fost unul de pro­test față de ine­fi­cien­ța insti­tu­ți­ei, care, spu­ne el, nu a reac­țio­nat, deși i-a sem­na­lat un caz de corup­ție și a adus și pro­be video din momen­tul în care un func­țio­nar ia mită. După trei zile de deten­ție, acti­vis­tul a fost eli­be­rat de magis­tra­tul Pav­liuc de la Jude­că­to­ria Buiu­ca­ni.

În pri­vin­ța lui Mătă­sa­ru a fost por­ni­tă o cau­ză pena­lă pen­tru huli­ga­nism și ris­că amen­dă sau închi­soa­re de până la 5 ani.

12674951_1004381029631934_1147787690_o

12699063_1004381046298599_212026585_o

Sur­sa: www.ZdG.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul sa nu publicam sau sa ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ura de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *