Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Banca Națională caută economiști și…

Banca Națională caută economiști și experți pentru combaterea spălării banilor. Cum explică BNM posturile rămase vacante

Oportunități de angajare la Banca Națională a Moldovei. Instituția a plasat pe pagina sa oficială mai multe anunțuri de angajare în cadrul Direcției supravegherea pe teren și combaterea spălării banilor, a  Direcției supraveghere din oficiu și transparența acționarilor, dar și Secţiei combaterea spălării banilor și finanțării terorismului. Reprezentanții insittuției spun că unele concursuri pentru ocuparea funcțiilor respective au fost prelungite, deoarece nimeni nu a depus dosarul de participare.
Pentru a accede în funcțiile vacante, candidații trebuie să posede studii superioare absolvite cu examen de licență în domeniul economic cu media generală pe anii de studii 8 sau mai mare, experiență profesională de cel puțin 1 an în domeniul financiar-bancar (obligatorie), să cunoască cadrul de supraveghere bancară din R. Moldova, să posede abilități de analiză și sinteză pornind de la un volum semnificativ de date și informații, dar și să cunoască limbile română și engleză la nivel avansat.

Cele șașe posturi vacante sunt:

Specialistul principal în cadrul Departamentului Resurse umane a BNM, Artur Mironov a precizat pentru ZdG că este vorba despre prelunguirea unor concursuri, așa cum nimeni nu a depus dosarul anterior, despre funcții vacante temporar, în perioada concediului de maternitate a unor angajați, dar și despre posturi nou-create, în funcție de necesitățile instituției. Angajatul BNM a declarat că nu poate da detalii despre salariul oferit de instituție.