Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Cel puţin 16 responsabili din…

Cel puţin 16 responsabili din MAI şi CGP au participat la masacrul din 7 spre 8 aprilie 2009

Au fost identificaţi mai mulţi angajaţi ai forţelor de ordine care, în noaptea de 7 spre 8 aprilie, au fost în PMAN.
politia2 Preşedintele interimar al R. Moldova, Mihai Ghimpu şi primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, au adus 16 nume de angajaţi ai MAI şi ai CGP Chişinău. Aceştia sunt:

  • Iacob Gumeniţă (foto, lovind cu piciorul), ex-comisar al municipiului Chişinău;
  • Pavel Voicu, ex-comisar de Botanica, în prezent comisar de Cimişlia;
  • Nicolae Cicalov, inspector al Poliţiei Criminale, CGP, transferat, după 7 aprilie, la Comisariatul Botanica;
  • Vitalie Gorea, inspector al Poliţiei Criminale; Octavian Sârbu, şef al Serviciului combatere furturi auto din cadrul CGP,
  • Roman Chilari;
  • Octavian Sârbu, în prezent şef de sector la Piaţa Centrală;
  • Andrei Covaci, inspector în cadrul CGP, cel care l-a târât pe Valeriu Boboc, fără suflare deja, prin PMAN, până la automobilul JEEP cu care acesta urma să fie transportat la Spitalul de Urgenţă.

Şi Ghenadie Florea, pe atunci inspector în cadrul CGP, este surprins în imaginile respective. La 24 septembrie 2009, acesta a fost avansat în funcţie, devenind comisar-adjunct la Drochia, raionul său de baştină. A manifestat exces de zel Ion Bucliş, colaborator al Departamentului misiuni speciale din cadrul CGP. A fost prezentă la masacru şi Natalia Sinchevici, inspector în cadrul CGP. Alte nume mai sunt cele ale lui Vasile Gorceag, Dorel Roşca, Ghenadie Bosâi, Serghei Gorea, Victor Erşov şi Alexei Gheorghe.

Solicitat de ZdG să explice cum s-a întâmplat că, deja pe timpul guvernării AIE, unii poliţişti au fost avansaţi în diverse funcţii, Mihai Ghimpu a spus că Ministerul de Interne este responsabil de aceste remanieri.

Responsabili de la Procuratura Generală nu au putut spune dacă această instituţie s-a autosesizat sau nu pe marginea filmului documentar, prezentat astăzi de preşedintele interimar, Mihai Ghimpu.

Vedeţi şi video cum Iacob Gumeniţă a lovit cu piciorul în tinerii răniţi, zăcând în PMAN

politist-gheorghe

Alexei Gheorghe

politist-bosii

Ghenadie Bosâi