Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Candidatul la funcția de deputat…

Candidatul la funcția de deputat prins cu MITĂ

Grigore Corcodel, angajat al Biroului de Evidenţă şi Documentare a Populaţiei Teleneşti, a fost reţinut, în mai 2012, în flagrant de către CNA în timp ce primea 3500 de lei de la un cetăţean pentru perfectarea şi eliberarea certificatului de naştere al tatălui şi de deces al bunelului acestuia în vederea depunerii lor pentru redobândirea cetăţeniei române.

Corcodel a fost judecat pentru trafic de influenţă, iar în septembrie 2012, judecătoarea Ala Malîi, de la Judecătoria Ciocana, după ce inculpatul a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei, îi aplica o amendă de 500 u. c., echivalentul a 10 mii de lei. Ulterior, pe 28 noiembrie 2012, CA Chişinău a admis apelul avocatului lui Corcodel, a încetat în privinţa acestuia procesul penal, cu liberarea de răspundere penală în baza art. 55, Cod Penal, şi tragerea la răspundere administrativă, aplicându-i o amendă de 150 u. c., adică de 3000 de lei.

Grigore Corcodel candidează pentru un loc în Parlamentul R. Moldova, fiind pe locul 77 în lista PDM.

 

Sergiu Sârbu, reprezentantul PDM la CEC susţine că nu cunoaşte despre cazul lui Grigore Corcodel, precizând doar că partidul a ales persoane integre pentru a candida la funcţia de deputat.

ALTE PERSOANE controversate candidează la funcția de deputat. Cine sunt ele, VEZI AICI.