Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   A murit deputatul Vladimir Eremciuc

A murit deputatul Vladimir Eremciuc

Deputatul comunist Vladimir Eremciuc s-a stins din viaţă sâmbătă dimineaţă, din cauza unei maladii oncologice. În cadrul alegerilor din 28 noiembrie PCRM l-a devansat în lista candidaţilor cu 22 de poziţii.

Vladimir Eremciuc a fost candidat PCRM pe parcursul a 5 legislaturi, începand cu 1998. Din 2005 acesta a deţinut poziţii superioare în lista candidaţilor. Astfel, dacă în 2005 era pe listă nr.17, în 2009 a deţinut poziţia nr. 10 atât în timpul alegerilor din aprilie, cât şi în cazul celor din iulie, devenind de atunci şi vicepreşedinte al fracţiunii PCRM în Parlament.

În campania electorală din noiembrie, Eremciuc a fost devansat cu 22 de poziţii, candidând deja pe locul 32. Devansat de PCRM, deputatul Eremciuc se pare că s-a bucurat de susţinerea premierului Vlad Filat şi a Ministrului Finanţelor, veaceslav Neguţă, care au semnat la 14 decembrie o hotărâre de Guvern pentru alocarea sumei de  145,1 mii lei din fondul de rezervă al Guvernului în contiul Asociaţiei Curativ-Sanatoriale şi de Recuperare a Cancelariei de Stat pentru acoperirea cheltuielilor legate de tratamentul domnului Vladimir Eremciuc.

Vladimir Eremciuc a fost medic şi a fost ales recent membru al Comisiei parlamentare pentru  protecţie socială, sănătate şi familie.

Următorul pe lista candidaţilor în Parlament din partea PCRM este  Morcov Ghenadie

 

 din or. Drochia, care a fost  deputat în Parlamentul Republicii Moldova şi în legislatura trecută.