Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   7000 de cărţi din Franţa…

7000 de cărţi din Franţa pentru 17 şcoli din R.Moldova

Clubul Rotaract International din Lyon, Franta, vine in sprijinul elevilor din clasele V-XII  si profesorilor de limba franceza facînd o donatie de 7000 de carti si astfel aderind la promovarea si dezvoltarea limbii si culturii franceze in mediul rural din Republica Moldova. 

Pentru selectarea unitatilor de invatamint au fost consultate datele statistice de la Ministerul Educatiei, coordonate cu reprezentantii Directiilor Generale de Invatamint, Tineret si Sport din Moldova, precum si cu responsabilii din cadrul Aliantei Franceze din Moldova. 

In perioada 25-26 iunie, cele 17 scoli beneficiare din raioanele Straseni, Soroca, Causeni, Ungheni, Hincesti, Orhei si Briceni  au  ridicat cartile in incinta teatrului «Ginta Latina», din Chisinau. Urmeaza ca la nivelul scolilor, cartile sa fie inregistrate in patrimoniul bibliotecilor, arată un comunicat al Alianţei Franceze din Moldova. 

Proiectul a fost finantat de Clubul de afaceri Rotary International, Lyon, France si sustinut de Ambasada Frantei in Republica Moldova,   Serviciul de Cooperare si Actiune Culturala.