Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Lilian Carp, președintele Comisiei…

VIDEO Lilian Carp, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, la Podcast ZdCe: „Dacă ne dorim pace, trebuie să pregătim sistemul de securitate”

Lilian Carp, președintele Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, este invitatul Podcast ZdCe.

Podcast ZdCe poate fi ascultat pe Apple Podcasts, Google Podcasts, Overcast, Spotify (din afara R. Moldova) și privit pe canalul nostru de Youtube.

Deputatul PAS oferă detalii despre cele mai grave probleme de securitate cu care se confruntă în prezent R. Moldova, despre dotările Armatei Naționale și pregătirea militarilor, despre măsurile întreprinse de guvernare în vederea întăririi securității, despre situația din regiunea transnistreană, și în ce măsură ne apără statutul de neutralitate.

„Dacă ne dorim această neutralitate, atunci trebuie toți, într-o voce, inclusiv cei care strigă pe segmentul pro-rus că „Vrem neutralitate!” să strige „Vrem neutralitate și să plece de pe teritoriul R. Moldova armata rusă!”, consideră deputatul.

El s-a arătat convins că, în prezent, nu ar exista riscul ca R. Moldova să fie atacată militar, dar există riscul destabilizărilor.

„Eu nu cred că vom avea atac direct, eu cred că acum se bazează doar pe destabilizări în masă, așa cum s-a încercat și în toamnă. (…)

Dacă ne dorim pace, trebuie să pregătim, în primul rând, sistemul nostru de securitate”, a mai subliniat Lilian Carp, în interviul pentru Podcast ZdCe.