(video) În libertate, mai greu decât după gratii

«Să vă spun cinstit, am o frică în suflet, dar nu ştiu din ce cauză. Poate că după atâta timp stat în detenţie, mă gândesc la orice om aşa ar fi»; «Niciodată nu m-am gândit c-o să visez visuri în care eu sunt în puşcărie. Niciodată. Acum visez visuri că sunt în puşcărie şi cineva îmi deschide poarta şi eu merg pe-un drum să-mi găsesc casa»; «Când am venit, mâ gândeam, cum eu o să ies în sat, cum eu am să merg, cum lumea o să se uite, că doar lumea nu ştie că eu nu-s vinovată, dar la fiecare nu poţi să mergi în parte şi să-i lămureşti».

Deşi numără fiecare zi, iar în fiecare noapte se visează libere, o bună parte dintre femeile din închisoare se tem de viaţa din libertate mai tare decât de cea de după gratii, pentru că nu ştiu ce le aşteaptă sau, şi mai grav, pentru că nu le aşteaptă nimeni şi nimic.

Urmăriţi ediţia emisiunii Reporter de Gardă pentru a afla cum se pregătesc deţinutele de eliberare şi cum fac faţă problemelor venite odată cu libertatea. Atât această ediţie, http://reporterdegarda.md/in-libertate-mai-greu-decat-dupa-gratii cât şi anterioarele pot fi vizionate on-line pe www.reporterdegarda.md


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *