Vizită electorală mitropolitană?

Acum câteva zile, la Reședința Mitropolitană din Chișinău, ÎPS Mitropolit Vladimir, l-a primit în audiență pe Preotul misionar Veniamin Onu, din Italia, care, potrivit unui comunicat de pe mitropolie.md,  a adus la cunoștință Părintelui său duhovnicesc ultimele reușite și realizări marcate în cadrul parohiilor pe care le păstorește în comunitățile moldovenești din nordul Italiei.
În cadrul întrevederii, Părintele misionar i-a lansat Mitropolitului Vladimir invitația de a participa la evenimentele care vor avea loc în or. Fidenza, Italia, cu prilejul aniversării a 15 ani de la întemeierea comunității moldovenești. Cu acest prilej, a fost stabilită pentru perioada 5-12 iunie 2018, vizita pastoral-misionară a Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir, în comunitățile ortodoxe moldovenești din nordul Italiei.
Responsabil de vizita înaltului ierarh a fost desemnat Prot. Mitr. Veniamin Onu, întemeietor și paroh al mai multor comunități ortodoxe a cetățenilor moldoveni din Diaspora Italiei.
Pe lângă slujirile arhierești pe care le va oficia în comunitățile ortodoxe moldovenești, ÎPS Vladimir va avea și o serie de întruniri cu preoții și credincioșii moldoveni, dar și cu reprezentanți ai conducerii Cultului Romano-Catolic din acele orașe.

Potrivit unor înalte fețe bisericești din cadrul Mitropoliei chișinăului și a Întregii Moldove, ÎPS Vladimir ar pleca în Italia într-o misiune electorală, urmând, în următoarele luni, să efectueze mai multe turnee prin Diaspora.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *