Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Manifestația veteranilor s-a încheiat.…

VIDEO Manifestația veteranilor s-a încheiat. Combatanții anunță un nou protest

Imagine-simbol

Manifestația veteranilor din fața Parlamentului organizată duminică, 19 iulie, s-a încheiat. Aceasta s-a desfășurat într-un mod pașnic. Totodată, combatanții au anunțat că vor protesta din nou în fața Legislativului, joi, 23 iulie, ora 10:00, pentru a susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu.

Veteranii războiului de pe Nistru au protestat astăzi, 16 iulie, în centrul capitalei. Nemulțumiți față de guvernare și față de acțiunile poliției în privința veteranilor, participanți la acțiunea de joi, 16 iulie, grupul de veterani are mai multe revendicări, acestea fiind incluse în rezoluția adoptată la protestul din 17 mai.  Zeci de oameni s-au îndreptat în fața Parlamentului, unde au cerut demisia actualei guvernări.

10.26 Unul dintre protestatari ține un discurs în fața mulțimii. Aceștia, la rândul lor, scandează: „Jos dictatura!”.

10.30 Protestatarii au amplasat un cort în fața Parlamentului.

10.37 Vasile Grețu, unul dintre participanții la protestului din 16 iulie, vorbește în fața protestatarilor.

11.55 O participantă la manifestație a anunțat că protestatarilor li se vor alătura și agricultorii care sunt nemulțumiți de situația economică.

12.27 Un protestatar dă citire rezoluției mitingului care se desfășoară în fața Parlamentului. Manifestanții scandează: „Toți pentru unul și unul pentru toți!”.

În textul rezoluției, protestatarii au solicitat:

  • Demisia Guvernului Chicu și instalarea unui Guvern neafiliat politic care să scoată țara din criză.
  • Demisia necondiționată a președintei Parlamentului Zinaida Greceanîi.
  • Demisia neîntârziată a președintelui Igor Dodon.

12.33 Adresare pentru deputații veterani, dar și pentru ceilalți deputați ca să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului. Mulțimea scandează: „Jos Guvernul!”.

13.03 Protestatarii anunță că vor ieși din nou la protest joi, 23 iulie, ora 10.00.

Amintim că la 16 iulie, cu câteva minute înainte de începerea ședinței Parlamentului, câteva zeci de veterani ai războiului de pe Nistru au protestat în fața Președinției, iar mai apoi a Parlamentului față de pasivitatea autorităților față de instalarea de către Tiraspol a celor 37 de posturi în zona de securitate, dar și față de neîndeplinirea promisiunilor autorităților în ceea ce-i vizează.

Supărați că majoritatea parlamentară nu a acceptat propunerile opoziției în ceea ce-i privește, foștii combatanți au decis să blocheze bulevardul Ștefan cel Mare cerând să meargă în Parlament și să-și expună revendicările de la tribuna oficială.

După ce artera principală a capitalei a fost ocupată timp de câteva ore de veteranii războiului de pe Nistru, nemulțumiți că autoritățile nu le îndeplinesc promisiunile, poliția a intervenit în forță.