Principală  —  Video  —  Anchete   —   VIDEO/ „Hai să facem o…

VIDEO „Hai să facem o înțelegere. Cauți să mă încarci pe mine, cu 120 (de euro – n.r.) mașina. 15 sunt ai tăi”. Cine și cum face bani pe seama refugiaților ucraineni la Vama Palanca

În timp ce autoritățile oferă refugiaților ucraineni transport gratuit spre Chișinău, dar și spre câteva localități din România, la Palanca, taximetriștii companiei fiului fostului șef de la Vamă, dar și câteva companii private de transport, care operează curse peste hotarele țării, propun refugiaților călătorii contra cost, la prețuri mai mari decât cele de piață.

În goana după un ban în plus, taximetriștii le propun voluntarilor câte 20-30 de euro pentru a identifica clienți, în timp ce șoferii de curse ocazionale „pescuiesc” călătorii chiar la ieșirea din microbuzele gratuite care transportă refugiații din vamă într-o autogară improvizată, aflată la circa patru kilometri de punctul de trecere a frontierei. „Hai să facem o înțelegere. Cauți să mă încarci pe mine, cu 120 (de euro – n.r.) mașina. 15 sunt ai tăi”, ne-a transmis, și nouă, un taximetrist.


Materialul integral poate fi accesat aici.