Principală  —  Ştiri  —  Social   —   VIDEO/ Ansamblul de dans Hecenii…

VIDEO Ansamblul de dans Hecenii s-a calificat în marea finală a concursului Românii au Talent

Foto: Pro TV

Ansamblul de dans popular Hecenii s-a calificat vineri seara, 24 mai, în finala concursului Românii au Talent, care se va desfășura pe 31 mai. Astfel, în total 11 concurenți vor lupta vinerea viitoare pentru marele premiu.

Ansamblul Hecenii vine din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, și s-a format acum 10 ani.


Dionisie Cobîlaș, conducătorul ansamblului de dans, activează într-o companie juridică, iar timpul său liber îl dedică familiei și tinerilor care formează ansamblul de dans popular „Hecenii” din satul Heciul Nou, raionul Sîngerei. 

„Am decis să participăm la emisiunea «Românii au talent» exact în momentul în care primăria din localitate a decis că ansamblul de dansuri consumă prea multe resurse locale, moment în care am rămas la propriu și la figurat fără nimic. Am convenit că această prestație va fi ultima pentru noi, dar nu a fost să fie. A fost doar un început frumos pentru tot ce numim cultură în satul Heciul Nou”, susține coregraful ansamblului.

În ședința din 10 aprilie a cabinetului de miniștri, Dorin Recean a solicitat ministrului Dan Perciun să pregătească o hotărâre care să permită alocarea a 1,3 milioane de lei din fondul de rezervă, pentru repararea sălii în care se antrenează dansatorii ansamblului „Hecenii”, din raionul Sîngerei, care a cucerit scena de la „Românii au talent” și au fost calificați să treacă direct în semifinală.

Anterior, Maia Sandu „a îndemnat Guvernul să găsească cât mai rapid, împreună cu administrația publică locală din raionul Sângerei, un spațiu nou, modern, care corespunde necesităților, așa încât acești copii să poată dansa și promova tradițiile noastre în continuare”.

Ansamblul de dans popular Hecenii, din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, a primit Golden Buzz-ul la concursul „Românii au talent”, sezonul 14. Astfel, dansatorii au trecut direct în semifinală, fiind primul grup folcloric care primit Golden Buzz-ul în cadrul concursului.