Principală  —  Ştiri   —   Ansamblul Hecenii, invitat la Președinție.…

Ansamblul Hecenii, invitat la Președinție. Maia Sandu îndemnă Guvernul să găsească o sală modernă pentru dansatori

Colaj: ZdG

Șefa statului Maia Sandu invită, la Președinție, Ansamblul de dans popular Hecenii, din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, care a primit Golden Buzz-ul la concursul „Românii au talent”. La întâlnire este așteptat și coregraful ansamblului, Dionisie Cobîlaș.

În cadrul emisiunii, tinerii au declarat că speră să câștige marele premiu al concursului, pentru a amenaja, cu ajutorul banilor, o sală de dans modernă, echipată cu bare pentru dansul clasic, oglinzi, o podea de calitate și un acoperiș care nu lasă apa să intre.

Îndemn Guvernul să găsească cât mai rapid, împreună cu administrația publică locală din raionul Sângerei, un spațiu nou, modern, care corespunde necesităților, așa încât acești copii să poată dansa și promova tradițiile noastre în continuare”, a menționat Maia Sandu.

Ansamblul Hecenii s-a format acum 10 ani.

Recent, reprezentanții conducerii locale au decis că activitatea ansamblului necesită prea multe resurse și au hotărât să sisteze cursurile, conducătorul actual fiind nevoit să mențină activitatea ansamblului pe post de voluntar, notează Pro TV România