Principală  —  IMPORTANTE   —   Maia Sandu a cerut, Guvernul…

Maia Sandu a cerut, Guvernul îndeplinește. Executivul va aloca „urgent” 1,3 milioane de lei pentru repararea sălii de antrenament a ansamblului „Hecenii”

Foto: Pro TV România

În ședința din 10 aprilie a cabinetului de miniștri, Dorin Recean a solicitat ministrului Dan Perciun să pregătească o hotărâre care să permită alocarea a 1,3 milioane de lei din fondul de rezervă, pentru repararea sălii în care se antrenează dansatorii ansamblului „Hecenii”, din raionul Sîngerei, care a cucerit scena de la „Românii au talent” și au fost calificați să treacă direct în semifinală.

„Suntem mândri de tinerii ne-au dus faima la „Românii au Talent”. În același timp, când colegii noștri au fost și au văzut în ce condiții ei se antrenează, s-a descoperit că este nevoie să îi ajutăm. Acolo, înțeleg că este nevoie de o reparație de circa 1,3 milioane de lei. Vă rog să pregătiți hotărârea de Guvern prin care vom aloca urgent acești bani din fondul de rezervă al Guvernului”, s-a adresat Dorin Recean în cadrul ședinței de astăzi.

Anterior, Maia Sandu „a îndemnat Guvernul să găsească cât mai rapid, împreună cu administrația publică locală din raionul Sângerei, un spațiu nou, modern, care corespunde necesităților, așa încât acești copii să poată dansa și promova tradițiile noastre în continuare”.

Ansamblul de dans popular Hecenii, din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, a primit Golden Buzz-ul la concursul „Românii au talent”, sezonul 14. Astfel, dansatorii au trecut direct în semifinală, fiind primul grup folcloric care primit Golden Buzz-ul în cadrul concursului.

Evoluția tinerilor i-a ridicat pe cei patru jurați în picioare.