Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   VIDEO/ „Văzându-vă pe voi, avem…

VIDEO „Văzându-vă pe voi, avem speranța că folclorul nu o să moară niciodată”. Ansamblul din R. Moldova, Hecenii, a devenit primul grup folcloric care a primit Golden Buzz-ul la „Românii au Talent”

Foto: Pro TV România

Ansamblul de dans popular Hecenii, din satul Heciul Nou, raionul Sângerei, a primit Golden Buzz-ul la concursul „Românii au talent”, sezonul 14. Astfel, dansatorii au trecut direct în semifinală, fiind primul grup folcloric care primit Golden Buzz-ul în cadrul concursului.

Evoluția tinerilor i-a ridicat pe cei patru jurați în picioare.

„Este pentru prima oară când un dans popular m-a dus prin toate stările. M-am bucurat ca un copil mic văzând câtă energie aveți. Eu sunt o iubitoare de muzică populară și tradiții, dar mi se pare că voi aveți tot pachetul. Avem speranța că folclorul nu o să moară niciodată pentru că văzându-vă pe voi gata, viitorul sună bine. Atâta dăruire nu am văzut în muzica populară și în dansurile tradiționale niciodată”, a spus interpreta Andra, după prestația tinerilor, ea fiind cea care le-a oferit Golden Buzz-ul dansatorilor.


Ansamblul Hecenii s-a format acum 10 ani.

Tinerii speră să reușească să câștige marele premiu al concursului, pentru a amenaja, cu ajutorul banilor, o sală de dans modernă, echipată cu bare pentru dansul clasic, oglinzi, o podea de calitate și un acoperiș care nu lasă apa să intre.

Recent, reprezentanții conducerii locale au decis că activitatea ansamblului necesită prea multe resurse și au hotărât să sisteze cursurile, conducătorul actual fiind nevoit să mențină activitatea ansamblului pe post de voluntar, notează Pro TV România.