Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un grup de hackeri ruși…

Un grup de hackeri ruși au cerut Căilor Ferate Lituaniene să facă presiuni pe autorități pentru ridicarea interdicției de tranzit spre Kaliningrad. Drept răspuns, au fost trimiși în urma navei

Foto-simbol

Căile Ferate Lituaniene au primit o scrisoare de la o așa-numită comunitate de hackeri ruși, prin care li se cere să facă presiuni asupra autorităților lituaniene pentru ridicarea interdicției de tranzit a mărfurilor sancționate către Kaliningrad. Drept răspuns, aceștia au fost trimiși „în urma navei”.

Despre asta a povestit speakerul companiei de stat lituaniene „Căile Ferate Lituaniene” (LTG) Mantas Dubauskas, care a și publicat emailuri respective.

Din 18 iunie, Lituania a interzis transportul de tranzit pe calea ferată a unui număr de mărfuri sancționate între Rusia și regiunea sa Kaliningrad. Acest lucru se aplică transportului de materiale de construcție, ciment și metal, explică Hromadske.

Regiunea Kaliningrad nu are o legătură continentală cu restul Rusiei, este situată între două țări europene: Lituania și Polonia. Cea mai convenabilă era livrarea de mărfuri din Federația Rusă în regiunea Kaliningrad prin Lituania.