Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Nicolae Furtună și-a…

ULTIMA ORĂ Nicolae Furtună și-a dat demisia: „Premierul a apreciat profesionalismul domnului Furtună și i-a mulțumit pentru muncă”

Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu după o întrevedere pe care a avut-o astăzi. Noul președinte interimar al ANSP va fi Vasile Guștiuc.

„Premierul Ion Chicu l-a convocat astăzi într-o ședință pe directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia Nicolae Furtună și-a anunțat demisia.

Totodată, Nicolae Furtună a raportat starea de lucruri din cadrul ANSP privind proiectele demarate și care necesită a fi continuate, dar și problemele stringente cu care se confruntă. S-a mai discutat și despre evoluția situației epidemiologice în țară, despre stocul de echipament disponibil și capacitățile sistemului medical de a face față pandemiei. Premierul a apreciat profesionalismul domnului Furtună și i-a mulțumit pentru muncă și efortul depus în calitatea sa de manager al ANSP într-o perioadă extrem de dificilă pe plan național și global.

Ion Chicu și-a exprimat regretul profund pentru declarațiile lansate recent în spațiul public de către ex-conducătorul ANSP. În perioada următoare interimatul funcției de Director al ANSP va fi asigurat de către Vasile Guștiuc”, se arată în comunicatul Guvernului.

Nicolae Furtună este în mijlocul unui scandal de proporții după ce aseară, a făcut o declarație legată de pandemia de COVID-19, după care i s-a cerut demisia de mai mulți foști demnitari din sănătate, dar și mai mulți lideri politici.

În cadrul unui briefing, Nicolae Furtună și-a cerut scuze pentru declarațiile sale, menționând că a folosit cuvântul „povară” ca termen medical.

Ulterior, cu un mesaj a venit și președintele Igor Dodon care a declarat că scuzele nu sunt suficiente și a cerut Guvernului să-l demită pe Nicolae Furtună, lucru care s-a întâmplat.