Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   ULTIMA ORĂ/ Igor Dodon a…

ULTIMA ORĂ Igor Dodon a semnat decretul de numire a lui Vladislav Clima în funcția de președinte a Curții de Apel Chișinău

Vladislav Clima este noul președinte al Curții de Apel Chișinău. Un decret privind numirea sa în funcție a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial.

Documentul însă, a fost semnat la 2 septembrie, însă președinția nu a comunicat oficial acest lucru. Potrivit decretului, Clima este numit pe o perioadă de 4 ani, iar decretul intră în vigoare astăzi, la data publicării.

Vladislav Clima a fost desemnat președinte al CA Chișinău la ședința CSM din 28 iulie 2020. Clima a avut un singur contracandidat, vicepreședintele CA Chișinău, Iurie Iordan, ambii obținând calificativul „excelent” și câte 80 de puncte în cadrul colegiilor CSM. Deși ambii magistrați au acumulat inițial un punctaj identic, după etapa interviului, câștigător al concursului a devenit Vladislav Clima, pentru care au votat nouă membri ai CSM, alți trei au votat împotrivă și au avut o opinie separată.

Vladislav Clima este fiul lui Nicolae Clima, fost președinte al CSM, fost judecător la CSJ și fost șef al inspecției Judiciare de pe lângă CSM. În sistem, Clima a intrat în 2006, activând inițial la Judecătoria Ciocana. În februarie 2017, în temeiul unui decret al președintelui Igor Dodon, Clima a ajuns judecător la CA Chișinău. Din 2019, judecătorul ocupă și fotoliul de președinte al Asociației Judecătorilor, funcție deținută anterior, timp de opt ani, de către fostul judecător și președinte al CSJ, Ion Druță.